Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren
    Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Leren rokken

Een leren rok combineert het beste van twee werelden: stoer én vrouwelijk. Bovendien is leer tijdloos. Een mooie rok van écht leer is daarom een investment piece waar je jarenlang plezier van hebt.

leren rokken van Janice

JANICE heeft op dit moment twee leren rokken in haar collectie: zwarte korte leren rok Lou (een item dat doorlopend in onze collectie te vinden is) en de leren rok Mack in zwart en rood.

Hoe combineer je de leren rok?

De leren rok draag je zowel casual met een mooie grof gebreide trui als chic met een klassieke witte blouse en een blazer. Voor een avondje uit kies je voor een strakke rok met een mooie witte blouse, een zwart oversized blazertje over je schouders en leuke boots. Combineer de leren rok in de winter met een panty en zwarte leren enkellaarzen en in de zomer met blote benen en sneakers. Kies altijd voor lage schoenen om je benen extra lang te laten lijken of ga juist voor overknees, die maken je benen ook lang.

Waar komt ons leer vandaan?

Wij kopen ons leer in in Italië en India. We kiezen voor leerlooierijen die zo duurzaam mogelijk zijn. Zo vinden we het erg belangrijk dat er goed voor personeel wordt gezorgd. Verder kiezen wij voor leer dat voornamelijk van runderen, geiten en schapen afkomstig is. Het gaat dan om bijproduct van de levensmiddelenindustrie. Een dier wordt dus niet gefokt of geslacht om het leer.

We kiezen alleen leer van de hoogste kwaliteit. Nappaleer, dat vaak van kalveren, lammeren of schapen komt, is boterzacht, soepel en glad. Dit type leer heeft bovendien als voordeel dat het in tegenstelling tot andere soorten leer relatief goed tegen vocht en vuil kan. Dit betekent dat je item lang mooi blijft en je er jarenlang plezier van hebt. Ook dat is een manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Hoe houd je je leren rok mooi?

Belangrijk voor een kwalitatief leren item is dat er niet teveel (zon)licht op valt. Laat je rok dus nooit in de zon drogen of luchten. Zelfs niet binnen voor het raam. Is je rok nat geworden? Kleine regenvlekjes kun je weghalen door de vlekken over elkaar heen te wrijven. Vooraf beschermen tegen water en vuil doe je met een gewone leer of suède spray.

Wil je je leren rok echt goed schoonmaken, dan kun je dit het beste met babyshampoo doen. Of breng je rok naar de stomerij. Verder kun je het leer soepel houden door het af en toe in te smeren met verzorgende producten.

X