Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren

Zonnebrillen

De zonnebril is een onmisbaar accessoire op zonnige dagen. Daarnaast kun je een zonnebril ook als een accessoire gebruiken om je look af te maken of je persoonlijkheid te versterken. Ontdek hier de zonnebrillen collectie van Janice.

Zonnebrillen voor dames

De dameszonnebril is naast een praktische beschermer, hét accessoire dat je outfit compleet maakt. Daarom hebben wij bij Janice 2 verschillende monturen ontworpen die bij iedere gezichtsvorm zouden kunnen passen. Of je nu een hippe ronde retro zonnebril voor een festival, een sportievere variant. De verschillende kleuren laten de modellen ook nog een andere uitstraling krijgen. De zonnebrillencollectie voor dames bij Janice wordt daarom toch veelzijdig.

Zonnebrillen combineren

Een zonnebril kan je outfit of emotie versterken. ALs je voor een stoere look gaat, combineer dan een shirt met jeans op laarzen, gooi een leren biker jack over je schouders en pak dan bevoordeeld de zwarte Royce. Ga je voor een Glam look, draag dan de bruine Miller op een dames pak, met zijde top en laarsje. Of pak de tijdloze Havana bruine brillen om je look met  jumpsuit of jurk compleet te maken.

De geschiedenis van de zonnebril

Iedereen heeft er wel een en iedereen kan wel een van de bekende merken opnoemen, de zonnebril. De zonnebril is tevens al jaren een geliefd privacy instrument van vele acteurs en bekende personages.

Wat velen niet weten is dat de zogenaamde zonnebril al eeuwen lang wordt gemaakt en gebruikt. De eerst vorm van zonnebrillen werden door het Inuit volk op de ijsvlaktes van het noordelijk gelegen Groenland en Canada gebruikt. Deze bril bevatte geen glazen en was gemaakt van ivoor, bevatte enkel twee dunne spleetjes om doorheen te kijken. Hierdoor hoefden de Inuits niet de ogen dicht te knijpen tegen het felle licht dat werd weerkaatst door de sneeuwvlakte.

Het is bekend dat de eerste lenzen gebruikt werden door de romeinse keizer Nero tijdens de gevechten van gladiatoren. Dit is de eerst gedocumenteerde bril welke gekleurde lenzen bevat, hoewel ze slecht tegen de zon bestand waren en een caleidoscopisch effect gaven wat enkel het beeld vervormd.

Naast de legende van Nero schijnen ook de Chinesen te claimen de zonnebrill te hebben uitgevonden. In het oude China werden deze van kwarts vervaardigde, brillen gedragen door de elite. De glazen van de zonnebrillen werden gemaakt van ruwe platen kwarts die het licht van het de zond konden verminderen. Echter waren de technieken voor het bewerken van het kwarts destijds zo primitief dat er veel ongelijkheden in zaten, waardoor de beelden vaak vervormden. Ook blokkeerden de brillen geen schadelijke UV-straling en werden ze merendeels gedragen om emoties te verhullen. Dit laatste maakte de brillen populair onder de rechtsgeleerden, ze konden op deze manier immers hun werkelijke emoties verhullen waardoor het geen invloed zou hebben op de zaak.

De zonnebrillen van Janice

De dames zonnebrillen collectie van Janice zijn gemaakt van luxe materialen. Zo wordt het montuur gemaakt van acetaat. Een biopolymeer dat gemaakt is uit hernieuwbare bron: hout en katoen. Acetaat is echt een geweldig materiaal, het heeft een diepe glans en transparantie. Hoe hoger de kwaliteit van het acetaat hoe beter de glans. Omdat acetaat een plaatmateriaal is worden onze brillen zorgvuldig met de hand geproduceerd en gepolijst.

De lenzen in onze zonnebrillen zijn gemaakt van CR39, een resin. Dit is ook het materiaal waar ze in de optiek glazen op sterkte van maken. Het glas is vuilafstotend en krasvast. Daarbij bieden ze de beste bescherming tegen de zon die jouw ogen verdienen. De lenzen houden bijna 100% van alle schadelijke UVA en UVB straling tegen en dragen het label UV400.

De vergulde afwerking van de tips en scharnieren zorgen voor de kers op de taart en geven de zonnebril, samen met met het ingelegde Janice logo, een hele rijke finish.

Dames zonnebrillen online kopen

Shop je nieuwe zonnebril nu ook bij Janice.nl online. Je bepaalt zelf wanneer jouw nieuwe zonnebril thuis geleverd wordt!

X