Duurzaam en sustainable collectie|persoonlijke styling & maat advies*|Gratis verzenden vanaf €100

denim kleding

Denim Kleding

Denim kleding van Janice kun je nu online kopen. Janice is een merk dat zijn oorsprong heeft liggen in 2011. In dit jaar is het merk opgericht. Door de jarenlange ervaring en hun royale kennis is het nu tot een professioneel bedrijf uitgegroeid en hebben we nu ook denim toegevoegd aan de collectie. Wij gebruiken denim kwaliteiten met stretch voor een aangename pasvorm. Ontdek hier de denim kleding van Janice.

Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren
Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren

Denim kleding van Janice

Hoe gek zijn we wel niet van denim?! Denim is een basis essential geworden voor ieders garderobe. Van jong tot oud, van een klassiek tot trendy – we kunnen niet zonder! Ieder seizoen zien we weer veel nieuwe denim creaties voorbij komen.

De denim blouse wordt vrouwelijker, denim jurken stoerder en jeans krijgen allerlei vernieuwende afwerkingen voor een instant trendy feel…en wat dacht je dan wel niet van de denim jumpsuit. Vanaf dit seizoen hebben we een denim jumpsuit in de collectie die een ware musthave is. Met een jumpsuit ben je in 1 klap klaar, van sportief tot stoer.

Wat is denim?

Denim is een afkorting van de oorspronkelijke Franse benaming serge de Nîmes. In Nîmes werd de stof voor het eerst werd vervaardigd door de familie André voor de veehoeders van de Camargue.[bron?] De Bluejeans dankt zijn naam aan de blauwe kleurstof indigo en de Franse benaming Bleu de Gênes (blauw van Genua), de invoer van indigo gebeurde vanuit Indië via Genua naar de rest van Europa.

Denim

Denim is casual en trendy. Denim kleding is populair en behoort in veel garderobes tot de basis kledingstukken, zowel bij mannen als bij vrouwen. En ook kinderen lopen van jongs af aan al in denim kleding rond. We groeien ermee op. Denim is spijkerstof en is gemaakt van gekeperd katoen. Een belangrijk kenmerk van de stof is dat deze erg sterk is. Denim kleding gaat dus lang mee en dat is een van de voordelen van denim boven kleding van andere soorten materiaal. Het bekendste denim kledingstuk is de jeans. De jeans is ook meteen een van de favoriete kledingstukken van veel mensen. En dat is uiteraard niet zonder reden. Jeans zijn stevige broeken die casual ogen, maar die inmiddels in zo ontzettend veel modellen, uitvoeringen, kleuren, soorten en maten verkrijgbaar zijn, dat jeans ook hartstikke trendy zijn! De oorspronkelijke denim kleur is spijkerstof blauw, zo zagen de eerste lichtingen spijkerbroeken eruit. Deze blauwe kleur is, even als veel afgeleide kleuren van deze oorspronkelijke kleur, heel goed te combineren met kledingstukken in andere kleuren.

Denim – een trendy look voor iedereen!

Vrijwel alle kleuren gaan goed samen met denim en dat is een ander groot voordeel van denim kleding. Je hebt alle vrijheid om bijvoorbeeld op je jeans een van de gekleurde tops, shirts, vesten of truien uit je garderobe aan te trekken. Naast jeans zijn er de laatste decennia ook andere kledingstukken ontworpen van denim materiaal. Behalve lange en korte broeken zijn er bijvoorbeeld denim overhemden, blouses, jacks en jumpsuits ontworpen. Bekende denim kledingstukken zijn het spijkerjack en de spijkerjurk. De spijkerrok heeft een zelfde soort status bereikt als de jeans; de spijkerrok behoort inmiddels tot de basis garderobe van veel vrouwen.

Eerste denim broek

Het meest bekende denim kledingstuk is wel de spijkerbroek. In 1847 emigreerde Levi Strauss vanuit Beieren naar de Verenigde Staten. Daar maakte hij in San Francisco (Californië) vanaf 1853 stevige broeken van zeildoek voor de goudzoekers. Deze broeken vielen erg in de smaak bij de goudzoekers, omdat deze steviger waren dan de gebruikelijke broeken.

Toen Strauss door zijn voorraad zeildoek heen was, stapte hij over op een sterke katoensoort, genaamd ‘Serge de Nîmes’ (keper uit Nîmes). Deze naam verbasterde al snel tot denim. De broeken hadden echter een probleem met de plekken waar veel spanning op staat: vooral de broekzakken scheurden nog weleens uit. In 1872 kwam de kleermaker Jacob Davis met een oplossing hiervoor: klinknagels. Strauss liet zich overhalen, en gebruikte de klinknagels om de hoeken van de broekzakken te verstevigen. In 1872 vroeg Davis octrooi aan op deze werkwijze, toe te kennen aan hemzelf en Levi Strauss & Company.[1] Het patent werd op 20 mei 1873 toegekend. De broeken die op deze manier gemaakt werden, de taille overalls, hadden een achterzak met het Arcuate Stitching Design, bretels, en een horlogezakje.

De taille overalls werden tot 1920 alleen in San Francisco geproduceerd. In 1920 volgde uitbreiding naar Frankfort (Indiana). In 1965 werden de eerste fabrieken van Levi Strauss & Co. in Europa en Azië gebouwd.

Ontdek hier de denim kleding van Janice

Chat openen