De kracht van een riem

22 juni 2020

Sieraad

Een riem is tegenwoordig geen gewoon “gebruiksvoorwerp” meer. Iets wat je moet hebben om je broek op te gouden. Nee, tegenwoordig is je riem een sieraad geworden! Het is een verlenging geworden van je horloge, oorbellen of ring. Het is nu ook een status symbool gewordenJe kunt  het zo duur maken als je wilt, want alle grote merken hebben riemen met hun logo.

Logocarrier

Een paar jaar geleden ging een vriendin van ons mee naar de beurs. Toen ze zich ging omkleden in onze kleding, vroeg ze :”zal ik een logcarrier van jullie aan doen?”. Ik had er nog nooit van gehoord, een logcarrier, maar het is natuurlijk wel een hele logische naam. Je draagt het logo van een merk uit. Op een shirt, een tas en ook op een riem. Een riem kan dus een perfect gratis reclame bord voor zijn voor de merken die met hun logo aan de haal gaan!

Wij zijn met onze fabrikant druk bezig met een ontwerp voor onze logocarrier. Wat kan voor ons een mooie buckel worden. We hebben als beeldmerk een ster en daar kun je mooie dingen meer maken…keep you posted!

Musthave item

In deze blog ga ik je uitleggen waarom ik denk dat je meerdere leren riemen in je garderobe moet hebben om. Wat je allemaal met je riem kunt doen en hoe je ze kunt dragen. Je kunt met je riem spreken, zonder wat te zeggen…ik leg je uit hoe!

Taille riem

Een taille riem is de afgelopen seizoenen we een echte musthave. Met of zonder logo, dat maakt me niets uit. Het is niet alleen leuk te dragen op een losse jurk, zodat je er taille in kunt aanbrengen. Ook het gebruik van een riem over een losse wollen trui zien we veel.

Draag een wollen trui over een jurk, doe de taille riem om en steek een klein stukje van de trui aan de voorkant achter de gesp. Aan de achterkant laat je de trui dan over de riem vallen. Zo creëer je toch taille en lengte in je benen. Het contrast van aangesloten en oversized geestdiepte aan je look. We gebruiken hier de leren slangenprint riem met gesp. Deze riem is gemaakt van Italiaans leer en heeft parel studs met een mooie gesp.

Wikkelriem

De Duncan wikkel riem. Deze leren winkelriem met studs is een Icon in de Janice collectie. De riem is gemaakt van zachte nappa, met een satijn zachte top laag.  Je kunt deze wikkelen en voor knopen. Aan de eindes van de winkelriem zitten zilverkleurige studs. Deze studs geven de riem een extra stoer element.
Draag de riem op een jurk om je taille te accentueren.

Shop de Duncan leren wikkel riem nu online op Janice.nl

Kleuraccent

Met een mooie riem kun je ook een kleuraccent aanbrengen. Ga voor een contrasterende kleur of juist voor een andere structuur. Heb je een geprinte of kleurrijke jurk aan, dan is eventueel een contrasterende uni riem mooi. Heb je dan weer een uni kleurig pak aan, kun je daar bijvoorbeeld een leren dierenprint riem op dragen.

Broekriem

De broekriem heeft als functie je broek op zijn plaats te houden. Heb je een groot verschil tussen je taille en heupen dan is het dragen van een riem vaak erg prettig. Daarnaast kan je een broekriem natuurlijk ook om zijn sierwaarde gebruiken. Soms hebben broekriemen prachtige gespen.

Heupriem

Een heupriem is langer dan een taille-riem. Een brede taille-riem moet rond gesneden. Je kunt hem daardoor goed om je heupen dragen. Een brede, rechte riem kan de rondingen van je heupen niet goed volgen en valt recht en te stug op de heupen. Soms wordt er aan de achterkant van de heupriem een stuk brede elastiek gebruikt, zo heb je qua maat iets meer speling.

Tailleriem

De taille-riem is recht gesneden en is daardoor goed in de taille te dragen. Hij is er in allerlei breedtes. Heb je een korte taille of een kort bovenlichaam? Neem dan een smalle taille-riem.

Duurzame Riemen

Al onze leren riemen worden van rijk Italiaans leer gemaakt. Janice zoekt deze leersoorten heel secuur uit. Eenmaal de kwaliteiten gekozen, worden de riemen gemaakt bij een fabriek in Nederland. Hierdoor houden we de productie dicht bij huis, weten we zeker dat de mensen die het in elkaar zetten fijne werkomstandigheden hebben en wordt er niet te veel CO2 uitstoot gemaakt doordat het dicht bij huis is.

Janice gebruikt alleen de beste leer kwaliteiten. We doelen op een lange levensduur. Niets van wat we maken moet maar 1 seizoen meegaan. We trekken het woord duurzaam zowel figuurlijk als letterlijk door. Zorg er voor dat je een aantal keypieces in je kast hebt. Deze geven je zekerheid als je een dag twijfelt over wat je aan moet.

Riemen Tip

Door een een simpel, goedkoop riempje te vervangen voor een chic leren exemplaar kun je je kleding er een heel gemakkelijk stuk mooier (en duurder) uit laten zien.

Riemen en ceintuurs zijn hele leuke accessoires waarmee je je outfit gemakkelijk kunt verfraaien. Daarnaast ze hebben natuurlijk ook een praktische waarde… ze houden je kleding op hun plek. In dit blog ga ik in op de verschillende soorten riemen die er te vinden zijn. Er zit er vast wel eentje bij waar jij enthousiast van wordt!

Met een riem kun je een outfit heel gemakkelijk speciaal maken. Er is een grote verscheidenheid aan riemen en ceintuurs te vinden. Je koopt ze in allerlei breedtes, lengtes, kleuren en materialen. Daarnaast kan een riem uiteraard dienen om een broek, rok, blouse of jurk op zijn plaats te houden. Verder kun je een riem gebruiken om bepaalde delen van je lichaam te benadrukken.

Een riem moet de juiste lengte hebben. Ze zijn meestal verkrijgbaar vanaf 70 cm t/m ca. 115 cm. De maten lopen steeds met 5 cm op. Meet om de goede maat te bepalen de omtrek van je taille of heupen.

Een riem van echt leer gaat heel lang mee en wordt steeds mooier als je het leer goed onderhoud. Er zijn ook riemen en ceintuurs van kunststof, metaal of stof. Een gaatje van een ceintuur van kunstleer scheurt snel uit.

Boss Lady

Een vrouw in een mooi pak straalt vrouwelijkheid uit, maar ook kracht. Door een riem te dragen over het blazertje heen kun je dit accentueren. De dames blazers en pakken van Janice hebben altijd een mannelijke touch.  Door hier het vrouwelijke van de taille een extra accent te geven, combineer je het beste van de 2 sekses.

Shop deze leren dames riem online bij Janice!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

X