Duurzaam en sustainable collectie|persoonlijke styling & maat advies*|Gratis verzenden vanaf €100

Duurzaam of Sustainable

Duurzaam werken

Je kunt op meerdere manieren duurzaam of sustainable werken. Wij hebben bij de oprichting van Janice er meteen voor gekozen om duurzame kleding te gaan produceren. Wie is Janice, welke materialen kiezen we, waar laten we het maken en hoe staan we klaar voor de mensen die de kleding maken?

Alle aspecten van duurzaam werken hebben we in overweging genomen. Zowel de natuur, het eindproduct maar ook de werknemer moet het goed gaan. Duurzame kleding is kleding die wordt gemaakt met behoud en aandacht voor de planeet, dier en mens. Diervriendelijkheid, eerlijke mensenrechten, het gebruik van materialen die minder impact hebben en goede werkomstandigheden zijn daarbij belangrijke waarden.
Je kunt dus ook duurzame kleding online bij Janice bestellen

Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren
Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren

Mode industrie

De mode industrie, en dan voornamelijk de “fast-fashion-tak” er van is de op 1 na grootste vervuiler van de wereld. Of het nu de CO2 uitstoot voor het vervoer is, de chemische materialen die ze nodig hebben voor het verven, of het water wat gebruikt wordt bij de productie. Dan heb je nog dat we een enorm afval probleem hebben door het fenomeen “fast-fashion”. Niet alleen willen we vaker geprikkeld worden en kopen we dus sneller een nieuw kledingstuk, het gaat ook minder lang mee. Je kunt hier online meer over lezen, zoals bijvoorbeeld op de blog van “projectcece

Daarnaast blijven de grote magnaten zoals Zara, H&M en bv Bershka maar produceren, omdat het goedkoper is de machines continu te laten draaien dan even te stoppen als er iets niet nodig is. Er worden hierdoor enorme overschotten geproduceerd. Kleding die geen consument gaat bereiken en dan maar verbrand wordt.

Het meest achterlijke hiervan vind ik dan nog, dat de fast fashion industrie hun kleding laat maken in derde wereld landen, door mensen die werken om te leven. Door mensen die de hele dag moeten werken voor een honger salaris en wonen in kleine krotten. Door mensen die amper geld hebben kleding te kopen. Toch kiezen ze er voor deze kleding dan te verbranden ipv deze te schenken aan hun werknemers.

Hoe duurzaam is Janice

Wij hebben er altijd voor gekozen duurzaam te werken. We laten het grootste gedeelte van de collectie maken in Europa. De fabrikanten waar we mee werken, hebben een “groen” certificaat. Minstens zo belangrijk: de mensen die werken in onze fabrieken, werken normalen uren met een normaal salaris. De Janice fabrikanten werken besparend, recyclen, en letten er ook op dat het transport in 1 keer gedaan wordt, niet 10 keer.

Wij volgen geen trend, maar werkten al jaren zo omdat dit goed voelt. Ook kiezen we onze producten en materialen zo uit. Als we niet alleen duurzaam werken, maar ook nog eens sustainable materialen uitzoeken, dan hebben we een dubbele winst. Dan dragen we op 2 manieren een steentje bij tegen de milieu vervuiling.

Duurzame Mode

Als er iets een trend is geworden, dan is het wel het woordje duurzaam of sustainable. Ineens is men zich bewust, dat we bewuster moeten omgaan met onze wereld. We hebben maar 1 aardbol en we zijn in rap tempo alle sources van moeder aarde aan het opmaken of vervuilen.

Duurzaamheid

Janice staat voor duurzaamheid en werkt alleen sustainable. Zo werken we niet alleen met duurzame kwalitatieve kwaliteiten, maar zoeken we ook fabrikanten uit die “groen” werken. Ook kiezen we alleen voor de mooiste viscose kwaliteiten, gebruiken we alleen het zachtste wol, het rijkste stretch zijde, temperatuur regulerende cupro, het fijnste leer en katoen.

Wat wij maken draait om kwaliteit. Dat vind je terug in materialen, afwerking, vakmanschap en originaliteit van onze collectie. Bij ons tref je geen kleding aan, maar fascinatie en adoratie voor de vrouw verbeeld door vakmanschap.

Wij hebben een obsessie met details. Alles moet perfect. Tot in de puntjes.
Die ongekende aandacht voor details zie je niet alleen terug in de creaties van Janice, maar voel je ook in alles daaromheen.

Wij geloven dat in alles wat je doet, plezier voorop moet staan. Het moet voelbaar zijn, ervan afspatten. Het leven is een feestje – en wij zorgen voor de sparkles, fun en versiering.

Wil je meer op de hoogte blijven van onze collectie, krijg dan inspiratie op Pinterest, laat je vermaken op Instagram of Facebook, of blijf van ons bedrijf op de hoogte via LinkedIn

Life’s a party, so boogie and let Janice dress you up for it!

Chat openen