Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren

Cashmere truien

De cashmere truien, broeken en sjaals van Janice: daar word je toch gelukkig van? Het draait bij ons om kwaliteit en comfort. Luxe en zachte cashmere items die vooral goed aanvoelen. Ontdek hier de cashmere collectie van Janice die is gemaakt van de beste natuurvezels en heel zacht en aangenaam aanvoelen.

Cashmere truien van Janice

De cashmere truien van Janice zijn niet voor niets zo populair. Elk jaar vind je ze terug in onze collectie. Het draait keer op keer om super zacht en duurzaam materiaal. Voor het eerst hebben we dit seizoen bijpassende cashmere sjaals en krijg je echt geen genoeg van dit fantastische materiaal, dan kun je je nu van top tot teen in cashmere kleden.

Wat is cashmere?

Cashmere vindt zijn oorsprong in het woord kasjmir of kasjmier. Het is een type wol afkomstig van de kasjmiergeit die van oorsprong komt uit India, Pakistan en China. Kasjmirgeiten zijn er in meerdere kleuren. Die natuurlijke kleuren zijn erg mooi. Onze truien en andere cashmere items hebben daarom allemaal een natuurlijke kleur. Doordat de vezels niet geverfd worden blijft de stof bovendien superzacht.

Cashmere wol wordt verkregen op een complexe, tijdrovende manier en is bovendien veel fijner dan bijvoorbeeld schapenwol. Cashmere wordt daarom echt als een exclusief materiaal gezien. Het is bovendien de unieke structuur van de ondervacht die zorgt voor de bijzondere glans en de heerlijke zachtheid.

Zachte luxe

Cashmere wol is verkrijgbaar in verschillende kwaliteitscategorieën, maar is altijd zacht en luxe. Bij Janice gebruiken we uitsluitend geryclede cashmere gatens van een hele luxe kwaliteit. Dit heeft te maken met de ledike en lengte van de haren en hoe zuiver de wol is. Bovendien gebruiken we tweedradig garen. Dit geeft een hogere kwaliteit dan enkeldradig garen, doordat het vormvaster en elastischer is. Het materiaal wordt tot slot dubbel gewassen in siliconen voor dat ultieme luxe en zachte gevoel.

Vaak wordt cashmere gecombineerd met schapenwol of synthetische vezels. Vaak om de prijs te verlagen, maar soms ook om een item duurzamer te maken. Bij Janice gebruiken we alleen pure cashmere voor onze collectie. Natuurlijk hechten wij ook veel waarde aan duurzaamheid. Daarom werken wij met gerecycled cashmere. Een cashmere trui van Janice is dan ook echt een investment-piece. Een kledingstuk waar je lang plezier van zult hebben. De eenvoudige elegantie die cashmere kenmerkt, zien wij als de optimale basis voor stijlvolle en comfortabele items voor in je garderobe.

X