Duurzaam en sustainable collectie|persoonlijke styling & maat advies*|Gratis verzenden vanaf €100

Duurzame kleding

Op zoek naar leuke duurzame kleding van Europese kwaliteit? Dan ben je bij Janice aan het juiste adres. Janice maakt veel gebruik van het duurzaam materiaal (stretch) viscose. U kunt in onze webshop terecht voor dames jurken, dames rokken, dames blouses, tops en meer.
Alle aspecten van duurzaam werken hebben we in overweging genomen. Zowel de natuur, het eindproduct maar ook de werknemer moet het goed gaan. Duurzame kleding is kleding die wordt gemaakt met behoud en aandacht voor de planeet, dier en mens.

Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren
Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren

Duurzame kleding door gebruik van natuurlijke materialen

Onze duurzame collectie van jurken, rokken, tops, truien, vesten en vesten zijn gemaakt van viscose, stretch zijde, baby alpaca wol en super zacht leer. Daarmee houden we rekening met de laatste trends en verkopen we kleding die op een verantwoorde en eerlijke wijze wordt geproduceerd. Bekijk eens ons felle kleuren kleding zoals onze kleurrijke jurken!

Ben jij milieuvriendelijk bezig?

Je kunt makkelijk een bijdrage aan een beter milieu leveren door dimpelweg bewust te kiezen voor kleding van milieuvriendelijkere materialen, door tweedehands kleding te kopen, te kiezen voor vintage of door te shoppen in winkels die aandacht hebben voor een meer duurzame productie, zoals bij Janice. Slechts 60% van de totale kleding productie over de wereld wordt verkocht. 40% is totale overproductie. Daarnaast wordt bij grote webshops een enorm groot gedeelte van de retouren gewoon weg vernietigd. Een ware aanslag op het milieu waar wij niet aan meedragen.

Duurzame kleding: waarom is het nodig?

Gemiddeld wordt een kledingstuk slechts 4 keer gedragen. Wij Nederlanders kopen gemiddeld 50 kledingstukken per jaar en gooien er 45 per jaar weg. Van al onze kleding is er 30% dat we niet dragen. Waar leidt dat allemaal toe? Afvalwaterproblemen in de wereld. De productie van synthetische stoffen kost veel energie, want voor natuurlijke stoffen zijn grote hoeveelheden water en bestrijdingsmiddelen nodig. Chemische nabehandelingen (zoals verven, stonewashen of kreukvrij maken) zijn milieuvervuilend en ongezond voor werknemers. Daarnaast zijn de arbeidsomstandigheden ook veelal slecht: te lage lonen, extreem lange werkweken en misstanden zoals kinderarbeid, onveilige fabrieken, opsluiting en mishandeling. Ook het dierenwelzijn komt vaak in het geding.

Shop nu de duurzame kleding van Janice online en volg ons op Instagram