Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren

Viscose blouses

De viscose blouses van JANICE zijn gemaakt van licht geweven viscose. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en prints. Een van onze Iconics, is de ABE blouse, een viscose blouse die ieder seizoen in de collectie zit. De MILES heeft een klassiekere pasvorm. Je kunt bij janice effen blouses vinden, maar ook blouses met prints.

Ontdek hier de viscose dames blouses van JANICE!

Viscose blouses van JANICE

Wij gebruiken in de collectie viscose kleding kwaliteiten die voor voor onze dames jurken gebruiken. Zo hebben we hele luchtige voile viscose, een satijn viscose en een stretch viscose. Hier een uitleg over de viscose zomer jurken die wij in de JANICE collectie hebben

Voile viscose

Dit is de luchtigste viscose, de naam voile viscose zegt het al. Dit is een dunnere stof die heel fijn ademt. Niet alleen ideaal voor zomer jurken, maar ook fijn om te gebruiken voor dames blouses.

Satijn viscose

Super zacht, satijn viscose heeft een zijden achtige satijnen touch. Zachter dan de zachtste wolken. Deze viscose kwaliteit is net iets zwaarder dan de voile viscose. Een jurk van deze satijn viscose laat je heel vrouwelijk voelen. Shop nu voor de viscose dames jurken van JANICE!

Stretch viscose

Stretch viscose hebben we dit seizoen voor het eerst in de collectie en het is meteen een groot succes. Deze geeft mee waar nodig door de elastan die er in verwerkt is. Natuurlijk ademt deze viscose dames jurk ook. Wij hebben van deze kwaliteit de Hudson dames jurk gemaakt die een aangesloten bovenlijf heeft, een losse onderkant en 2 steekzakken.

Hoe behandel ik viscose blouses

Viscose kan probleemloos worden gewassen op een lage temperatuur, tenzij het wasvoorschrift anders aangeeft. Houd er wel altijd rekening mee dat kleding sneller slijt door het vaak te wassen. Viscose heeft een natuurlijke waskrimp van 4-8%. De gekrompen viscose kan na het wassen met gemak teruggestreken worden naar de oorspronkelijke vorm.

Handwas
Viscose kan met de hand worden gewassen op een maximale temperatuur van 30°C. In natte toestand halveert de sterkte van de vezel. Het mag daarom niet door wrijven of borstelen worden schoongemaakt.

Machinewas
Viscose kan gemakkelijk met de machine gewassen worden op een maximale temperatuur van 30ºC. Was viscose op een wol- of zijdewasprogramma en gebruik hierbij neutrale zeep of wolwasmiddel. Doe het kledingstuk binnenstebuiten in een waszakje om wrijving te voorkomen. Was viscose nooit samen met kleding met uitstekende elementen, zoals ritsen.

Drogen van viscose
Om kreuken te voorkomen is het aan te raden om na het laatste spoelbad kort of helemaal niet te centrifugeren. Doe viscose niet in de droogtrommel, omdat het kan krimpen. Liggend drogen is aan te bevelen: rol het kledingstuk in een handdoek en hang het daarna uitgerold weer uit.

Strijken van viscose
Als je kledingstukken van viscose wil strijken, helpt het als de stof nog redelijk vochtig is. Stel het strijkijzer niet in op de hoogste stand, daar is viscose niet tegen bestand. Om te voorkomen dat de stof gaat glimmen kun je viscose het beste aan de binnenkant van het kledingstuk strijken.

Vlekken uit viscose verwijderen
Vlekken in viscose kunnen het beste verwijderd worden met een vloeibaar wasmiddel. Gebruik het wasmiddel rechtstreeks op de vlek en spoel handmatig uit of was het kledingstuk in de wasmachine.

Opbergen van viscose
Viscose kan het beste opgehangen worden. Gebruik zo min mogelijk knijpers bij het ophangen, omdat deze opvallende afdrukken geven in de stof.

Belangrijk
Volg bij het wassen van viscose altijd de instructies op het waslabel aan de binnenkant van het kledingstuk.

Shop online bij JANICE

Naast viscose blouse vind je bij ons natuurlijk ook alle andere duurzame dames kleding die zorgen voor een perfecte look. Bij ons kun je terecht voor kleurrijke kwaliteitskleding van Europese kwaliteit. Denk aan o.a. zijde kleding, dames rokken, dames jurken en kleding van baby alpaca wol.

Wil je meer op de hoogte blijven van onze collectie, krijg dan inspiratie op Pinterest, laat je vermaken op Instagram of Facebook, of blijf van ons bedrijf op de hoogte via LinkedIn

Shop je nieuwe viscose blouse nu online bij janice.nl

X