VISCOSE ZOMER JURKEN

27 mei 2020

Viscose zomer jurken

De zomer komt er weer aan en dan is een viscose zomer jurk hèt kledingstuk bij uitstek. Viscose is een natuurlijke materiaal soort die ademt. Hierdoor is het op warme dagen lekker om een luchtig kledingstuk aan te hebben dat lucht door laat en niet te warm wordt.

Wij gebruiken in de collectie verschillende viscose kwaliteiten die voor voor onze dames jurken gebruiken. Zo hebben we hele luchtige voile viscose, een satijn viscose en een stretch viscose. Hier een uitleg over de viscose zomer jurken die wij in de JANICE collectie hebben

Voile viscose

Dit is de luchtigste viscose, de naam voile viscose zegt het al. Dit is een dunnere stof die heel fijn ademt. Niet alleen ideaal voor zomer jurken, maar ook fijn om te gebruiken voor dames blouses.

Satijn viscose

Super zacht, satijn viscose heeft een zijden achtige satijnen touch. Zachter dan de zachtste wolken. Deze viscose kwaliteit is net iets zwaarder dan de voile viscose. Een jurk van deze satijn viscose laat je heel vrouwelijk voelen. Shop de viscose dames jurken van JANICE hier

Stretch viscose

Stretch viscose hebben we dit seizoen voor het eerst in de collectie en het is meteen een groot succes. Deze geeft mee waar nodig door de elastan die er in verwerkt is. Natuurlijk ademt deze viscose dames jurk ook. Wij hebben van deze kwaliteit de Hudson dames jurk gemaakt die een aangesloten bovenlijf heeft, een losse onderkant en 2 steekzakken

Wat is viscose nu precies?

Viscose is geen volledig natuurlijke stof, zoals bijvoorbeeld cashmere en katoen, maar ook geen volledig kunstmatig geproduceerde vezel, als microfiber en polyester. De unieke kenmerken van viscose komen precies uit die tussenpositie tot stand.

Hoe wordt viscose geproduceerd?

Viscose is, net als modal, een kunstmatige vezel met een natuurlijke oorsprong. Dat betekent in dit geval: de viscosevezels worden industrieel geproduceerd volgens een chemisch proces. Ze stammen echter uit een natuurlijke grondstof. Voor de productie wordt houtpulp gebruikt, meestal beukenhout, maar bijvoorbeeld ook hout van dennen- of eucalyptusbomen. Een moderne ontwikkeling is het gebruik van bamboe, want voor de aanbouw van deze snelgroeiende bomensoort zijn geen pesticiden of kunstmest nodig. De winning van viscose is zo veel duurzamer geworden.

Welke kenmerken heeft kleding van viscose?

De chemische samenstelling van viscose wijkt bijna niet af van die van katoen. Het wekt dan ook geen verbazing dat de beide materialen vergelijkbare kenmerken hebben. Het grote verschil is de isolatie. Viscose houdt warmte minder goed vast en is daarom vooral geschikt om zomerkleding van te maken. Stoffen van viscose zijn bijzonder zacht, glad en hebben een sierlijke glans. Vroeger werd het ook wel kunstzijde genoemd. Stoffen van viscose zijn bijzonder veelzijdig te kleuren, want de vezels nemen kleurstof bijzonder goed op. Hoe vaak u kleding van viscose ook wast, de kleuren blijven schitteren als nieuw.

Viscose heeft nog altijd de naam een materiaal te zijn dat gemakkelijk kreukt. Dat nadeel behoort – door het optimaliseren van weeftechnieken en de combinatie met andere vezels – echter grotendeels tot het verleden en weegt absoluut niet op tegen het unieke draagcomfort.

Kleurrijke prints

Al onze viscose zomer jurken laten we inverven of bedrukken met kleurrijke prints. Alle prints ontwerpen we zelf, geen enkele print wordt gekocht. Door het ontwerpen van onze eigen prints leveren we een volledig Janice product.

De viscose die we inkopen komt uit Italië, Turkije en Frankrijk. We zoeken de juiste kale stoffen die we dan laten bewerken met onze ontwerpen. Zo krijg je een eclectische mix van viscose kwaliteiten waardoor onze dames jurken deze collectie helemaal top zijn!

Waarmee combineer je viscose materialen?

Viscose kan puur gebruikt worden, maar wordt meestal in combinatie met natuurlijke stoffen als katoen, wol en linnen ingezet. Ook een melange met andere kunstmatige vezels behoort tot de mogelijkheden. Vanwege de sierlijke glans en de soepelheid van het materiaal wordt viscose bij voorkeur gebruikt voor lichte blouses of shirts en voor accessoires als omslagdoeken en sjaals.

Hoe verzorg je viscose?

Kleding van viscose kunt u maximaal op 40°C wassen. Omdat het materiaal wat kan krimpen, is het aan te raden de wasvoorschriften goed te volgen. Doe uw blouse of jurk van viscose ook liever niet in de droger, viscose droogt van zichzelf al heel snel. Strijken is geen enkel probleem, zet uw strijkijzer echter niet op de hoogste stand. Zo voorkomt u beschadigingen aan het materiaal. Als je het kledingstuk linksom strijkt, blijven de kleuren langer mooi.

Je kunt een gedeelte van deze informatie over viscose op Wikipedia terug vinden.

Janice

JANICE staat voor duurzaamheid en werkt alleen sustainable. Zo werken we niet alleen met duurzame kwalitatieve kwaliteiten, maar zoeken we ook fabrikanten uit die “GROEN” werken. Ook kiezen we alleen voor de mooiste viscose kwaliteiten, gebruiken we alleen het zachtste wol, het rijkste stretch zijde, temperatuur regulerende cupro, het fijnste leer en katoen.

Wat wij maken draait om kwaliteit. Dat vind je terug in materialen, afwerking, vakmanschap en originaliteit van onze collectie. Bij ons tref je geen kleding aan, maar fascinatie en adoratie voor de vrouw verbeeld door vakmanschap.

Wij hebben een obsessie met details. Alles moet perfect. Tot in de puntjes.
Die ongekende aandacht voor details zie je niet alleen terug in de creaties van Janice, maar voel je ook in alles daaromheen.

Met speelsheid, purisme en contrast. Opvallende creaties. Als wij een vrouw in een JANICE bewonderen, gaan we er zelf van shinen.

Wij geloven dat in alles wat je doet, plezier voorop moet staan. Het moet voelbaar zijn, ervan afspatten. Het leven is een feestje – en wij zorgen voor de sparkles, fun en versiering.

Wil je meer op de hoogte blijven van onze collectie, krijg dan inspiratie op Pinterest, laat je vermaken op Instagram of Facebook, of blijf van ons bedrijf op de hoogte via LinkedIn

Life’s a party, so boogie and let JANICE dress you up for it!

In eerdere JOURNALS hebben we het ook al gehad over baby alpaca wol en volgende week hebben we het over zijde.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

X