zomerse jurken en blouses

3 juni 2021

Zomerse jurken en blouses…rond deze periode krijg ik vaak de vraag:”Wat kan ik het beste met dit weer aan?”. Met dit warme weer wil je natuurlijk koele kleding dragen. Mijn antwoord is dan altijd:” Ga voor natuurlijke materialen. Kies voor viscose, katoen, cupro en zijde. deze stoffen dragen licht en reguleren temperatuur”.

In onze Janice collectie kun je altijd cupro, zijde, viscose en katoen vinden, omdat we geloven dat de natuurlijke materialen ook langer meegaan. Het draagcomfort is hier erg hoog. Dat het met warmere dagen ook nog ademt ene temperatuur reguleert is natuurlijk super.

Ben je op zoek naar een mooie zomer blouse? Kies dan voor een van onze viscose blouses, of ga juist voor de witte katoenen musthave blouse. Wil je je garderobe aanvullen met wat luchtige jurken? In de collectie van Janice vind je zomerse jurken met een midi lente, maar kun je ook voor de maxi dress gaan.
Draag jij liever een broek? Dan hebben we een cupro combinatie voor je!

Bij Janice kun je zeker terecht voor zomerse jurken en blouses. In deze blog leggen we je wat looks en materialen uit en hopen je daarmee te inspireren.

Shop je nieuwe zomerse jurken en blouses nu online bij Janice.nl

Zomerse Jurken en Blouses van Janice

Ben je op zoek naar de ideale zomerse jurk? Zoek niet verder, in de collectie van Janice hebben we genoeg jurken die je deze zomer aankunt. Zijde jurken, Cupro dresses of heerlijke viscose jurk? Maxi dresses of een jurk rond de knie. Jurken met prints, of juist jurken in een uni kleur…of ben jij gek op een jurk met dierenprint?

De jurken van Janice worden gemaakt van de mooiste materialen. Het is onze bedoeling om je in een jurk van ons te laten stralen. Als je een jurk van ons aandoet, moet dat wat met je doen. Kleding van Janice wordt gemaakt, om de vrouw die het aandoet een gevoel te geven dat het haar persoonlijkheid versterkt.

Viscose Jurken

Op zoek naar een casual blousejurk die je prima met slanker of slipper kunt dragen? Geen probleem, de shirt dress, oftewel de blousejurk, is een leuk alternatief om als jurk te dragen. De viscose George is dan de ideale jurk als je op zoek bent naar een doorknoop jurk. Houd jij liever van een maxi jurk? Kies dan de Logan of Sam. Deze draag je niet alleen zomers met een slippertje, maar ook stoer met een laarsje en een leren jack als het wat frisser wordt. Wil jij je mooie lange benen laten zien? Kies dan de Liam jurk, een fijne jurk met midi lengte.

Veel jurken met stretch zijn gemaakt van viscose of van katoen. Jurken met viscose hebben net als katoen het voordeel dat de stof vormvast is en dat je jurkjes eenvoudig kunt wassen. Wat je ongetwijfeld ook al is opgevallen, is dat de kleuren van viscose jurkjes vaak heel puur en diep zijn. Dit heeft te maken met het maakproces van viscose. In essentie is viscose een natuurproduct, bestaande uit de vezels van planten. Door een chemisch proces worden de grondstoffen van deze plant bewerkt en getransformeerd in ijzersterke vezels die dus zorgen voor de perfecte kleuropname. Bovendien is viscose ademend en neemt het vocht op, iets wat sterk bijdraagt aan het draagcomfort van je jurk.

Jurken met viscose: eerste keer apart wassen

Wanneer je een viscose jurk bestelt, is het aan te bevelen om deze de eerste keer apart te wassen. Het bewerkingsproces van viscose zorgt er namelijk voor dat een kledingstuk bij de eerste keer wassen nog een beetje kan afgeven.

Zo houd je je viscose jurkje mooi

Wanneer je een jurk van viscose gaat wassen, behandel deze dan met zorg. Liever was je viscose nooit warmer dan 30 graden, hang je je jurk uit in plaats van dat je ‘m in de droger doet. En hang je viscosejurk nooit te drogen in de felle zon. Da’s sowieso niet goed voor de kleuren! In de zon kunnen ze verkleuren. Wil je lang plezier hebben van je kledingstuk, strijk dan vooral ook niet te warm. En binnenstebuiten, ook dat is goed voor het behoud van de kleuren.

Viscose is rayon

Zie je op het etiket van je nieuwe jurk de term rayon staan en heb je geen idee wat het is? Nou, da’s dus ook viscose. Het is de internationale benaming voor deze stof.

Zijde jurken

Een jurk van zijde is vrouwelijk, stijlvol en zorgt altijd voor een luxueuze uitstraling. Daarbij kun je zijde jurken naar vrijwel iedere gelegenheid dragen. Bij Janice vind je de zijde jurk in een doorknoop variant met steekzakken. Een blousejurk van zijde.

Zijde jurken voor iedere gelegenheid

Heb je een feestje op de planning staan? Of zoek je naar een jurk die zowel chique als casual gedragen kan worden? In beide gevallen kun je kiezen voor een zijde jurk uit onze brede selectie. Zo vind je bij Janice.nl de perfecte zijde jurk die je overal naar toe aan kunt. Combineer de zijden jurk chique met een hakje, stoer met een laars en sportief met een sneaker.

Cupro Jurken

Cupro is een hoogwaardig natuurproduct met een zijdeachtige touch: een cellulosevezel die is geproduceerd door katoencellulose met cuprammonium zout te behandelen. Het is vooral bekend als een alternatief voor zijde, en wordt dan ook vaak kunstmatige zijde genoemd.

Cupro materialen ademen net zoals katoen, vallen mooi soepel en voelen. Cupro doet je denken aan zijde met milde glans. Net zoals de meeste cellulosevezels krimpt cupro amper, heeft een goed vocht absorberend vermogen en kreukherstellende kwaliteiten. Cupro heeft een subtiele glans en kan goed geverfd worden – voor rijk gekleurde kledingstukken.

Midi Lengte Jurk

Dierenprint Jurk

Kleurrijke Jurken

Witte Katoenen Blouse

Zomer Blouses

Een zomerse blouse zorgt ervoor dat je er altijd gekleed uitziet. Dit komt vooral door de stof en fit. De meeste blouses zijn gemaakt van glad materiaal en hebben mooie details zoals knoopjes of of vallen op dor hun print. Het kraagje van de blouse zorgt ervoor dat je look net iets meer heeft dan wanneer je alleen een trui of shirt aan zou doen. Daarom is de blouse ook het perfecte kledingstuk om aan te trekken wanneer je het even niet meer weet.

Bij het kiezen van een goede zomerse blouse is de stof belangrijk. Je wilt dat een blouse lekker zit en fijn aanvoelt op je huid. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat deze doorschijnt. Daarbij is ons advies om te kiezen voor een blouse die is gemaakt van een natuurlijke stof. Kies je dan ook nog voor een stevige stof, dan gaan niet alleen langer mee, ze verliezen ook minder snel hun pasvorm.

100% Katoen

Een katoenen blouse wordt meestal voor 100 procent uit katoen gemaakt. Katoen is een natuurlijk materiaal en een sterke stof die lang mooi blijft. Het zit comfortabel, behoudt zijn vorm en het is ook een stof die ademt. Sowieso is puur katoen een goede basisstof om voor te kiezen voor in je garderobe.

Zijde

Zijde staat bekend als een soepele en elegante stof met een subtiele glans. Daarbij kreukt het nauwelijks en voelt het aangenaam op de blote huid door de fijne en zachte structuur. In de collectie van Janice werken we met zijde waarin elastan is verwerkt. Hierdoor kan de blouse niet kerven omdat deze altijd meegeeft.

Viscose

Een kunstmatige vezel en vergelijkbaar met katoen, maar is dan minder stevig. Viscose is luchtdoorlatend en daardoor een goede stof voor zwoele zomerdagen.

Cupro

Cupro is een hoogwaardig natuurproduct met een zijdeachtige touch: een cellulosevezel die is geproduceerd door katoencellulose met cuprammonium zout te behandelen. Het is vooral bekend als een alternatief voor zijde, en wordt dan ook vaak kunstmatige zijde genoemd.

Viscose Blouses

Viscose is een stof die zacht aanvoelt, goed vocht opneemt en een luxe uitstraling heeft. Het is een semi natuurlijke vezel omdat het wordt gemaakt van natuurlijke houtvezels. Viscose is ook bekend onder de naam rayon. Lyocell, ook bekend onder de naam tencel, is een milieuvriendelijk alternatief voor viscose.

Viscose kan zowel een glanzend als mat uiterlijk hebben, het is redelijk slijtbestendig, maar kan als het nat is een tere stof zijn. Viscose absorbeert redelijk goed, houdt de warmte niet vast en draagt heel makkelijk. Dat zijn allemaal pluspunten.

Viscose is niet weg te denken uit de collectie van Janice. Ontdek hier de viscose blouse collectie van Janice.

Katoenen Blouse

Een witte blouse is een ware aanvulling in je basisgarderobe. Elk seizoen weer van de partij en altijd een trouwe vriend in je garderobe. Tijdloos, draagbaar en de frisse start voor welke outfit ook. Als je eenmaal het perfecte exemplaar hebt zal hij zeker niet ongedragen in je kast blijven hangen. In deze serie gaan we opzoek naar het perfecte witte blouse voor in de garderobe

Wij hebben de perfecte witte katoenen blouse met boyfriend fit voor je. Stevig katoen, mooie knoopjes, luxe afwerking en een kleine extra: de manchetten zijn breder gemaakt waardoor je deze mooi naar boven kunt schuiven, zonder rommelig de mouw te moeten oprollen. De witte katoenen Kygo blouse is een basic essential in onze garderobe en zal nog lang in onze collectie blijven zitten!

Combineer je zomer blouse

Combineer bloesjes op een jeans of een rokje en neem je blazer mee als het in de avond afkoelt. Wil je een nonchalante look als het in de avond afkoelt? Neem dan je oversized wollen vest mee. Dit staat weer chique over je blouse die je dan combineert met je wijde rok en slippertjes.

Wil je meer weten over zomerse jurken en blouses van Janice? Heb je een vraag over materiaal of pasvorm? Stuur ons via de whatsapp functie je vraag en we zullen je z.s.m. beantwoorden. Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie

Shop je zomerse jurken en blouses nu online bij Janice.nl

Maxi Dresses

Zijde Jurken

Wikkeljurken

Viscode blouses

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Volg ons ook op facebook, instagram en Linkedin.

X