Let Love Rule

15 december 2020

Wat kan het allemaal raar lopen…Wie had er nu verdorie verwacht dat wij een dusdanig raar jaar zouden hebben? Dat ons leven dit jaar zó enorm omgegooid zou kunnen worden. Maar dan, dan hebben we daar bijvoorbeeld Monique…

Hoe je leven op z’n kop kan staan en dan een jaar later 180 graden in positieve zin weer omgedraaid kan zijn. Vorig jaar stortte haar wereld in, dit jaar is ze de prinses van het bal…en straalde ze in de paars zijde blouse en rok van Janice.

Voor mij staat het huwelijksaanzoek synoniem aan de periode die we nu doorgaan. Het enige wat je kunt doen is, net als zij heeft gedaan, trots met opgeheven hoofd vol energie de uitdaging aangaan en niet opgeven. Kijk wat er mogelijk is, zoek naar oplossingen en gaan met die banaan.

Dit is niet alleen de tijd dat we goed voor onszelf moeten zorgen, maar ook even moeten kijken wat we voor een ander kunnen doen. Houd je ogen open, kijk of je een ander net een klein zetje kan geven, breng een kleinigheidje naar iemand die je denkt dat het nodig heeft en vraag even of je voor wat lieve mensen een boodschapje kunt doen. Stuur een lief appje naar iemand die wind onder zijn of haar vleugels nodig heeft en begroet iemand met een grote glimlach.

Let Love Rule…samen komen we er door heen!

Zijde Kleding

Zijde is naast katoen en wol een populaire dierlijke stof. Zijde is van natuurlijk mooi, zacht en neemt makkelijk vocht op. In onze webshop kun je zijden dames blousjes en zijden dames rokken vinden van van de mooiste zijden stretch. De zijden kleding van Janice wordt gemaakt van 93% zijde en 7% elastan voor een super draagcomfort. Janice verkoopt zijden blouses, zijden jurken, zijden tops en zijden rokken

Zijde = Kostbaar

Zijde is door het productieproces een kostbare stof. Zijde is een natuurlijke substantie die wordt afgescheiden door bepaalde insecten en stolt bij contact met de lucht. Het kan moeilijk zijn om zijde te onderscheiden van andere stoffen die er veel op lijken, zoals bijvoorbeeld viscose. De stoffen zijn vaak net zo mooi maar hebben hele andere eigenschappen dan echt zijde. Let dus goed op de labels als je echte zijde wilt aanschaffen.

Stretch Zijde

Onze zijde kwaliteit is is een rijke zachte stretch zijde. Deze stretch zijde geeft door de elastieke in de zijde mix mee daar waar nodig. Hierdoor zit je rok of blouse net wat lekkerder als je deze aanhebt. Je kunt je makkelijk bewegen zonder dat de zijde zal kerven. Daarnaast hebben we een mooie dikkere kwaliteit. Deze valt mooi, tekent niet af en gaat lang mee.

Strijken van zijde

Zijde is het gemakkelijkst te strijken als het nog een beetje vochtig is. Zuivere en wilde zijde dient binnenstebuiten te worden droog gestreken. Strijk op een zo laag mogelijke temperatuur en zonder stoom.

Vlekken uit zijde verwijderen

Zijde heeft een zelfreinigend vermogen. Als het echt nodig is kun je twee stukken van een zijden kledingstuk zéér voorzichtig tegen elkaar wrijven ter hoogte van de vlek. Voor een grondige reiniging kun je het kledingstuk het beste naar de stomerij brengen.

Opbergen van zijde

Zijden kleding kan je het beste ophangen. Doe dit nooit in een plastic zak, vanwege de kans op vocht, vergeling en beschimmeling van de stof. Gebruik in plaats van plastic een schone katoenen hoes.

Care

Zijde is een delicate stof en mag niet te vaak gewassen worden. Als je de originele knisperende stijfheid van de stof wil bewaren, is wassen af te raden. Het is raadzaam om de kleding op te hangen om te laten luchten en bij de stomerij te laten reinigen. Behandel de stof met zorg en draag nooit een te kleine maat om het scheuren van de kleding te voorkomen.

Handwas

Was zijde met fijnwasmiddel of een milde babyshampoo zonder extra toevoegingen. Laat zijde ongeveer 3-5 minuten in lauwwarm water weken. Let op: was donkere of bedrukte zijde kort in koud water, zonder te laten weken. Beweeg de stof licht heen en weer, zonder te wringen. Spoel na een handwas van maximaal 5 minuten de stof uit met koud water, waaraan een theelepel wijnazijn is toegevoegd om eventuele zeepresten te verwijderen.

Machinewas

We raden machinewas van zijde over het algemeen af: je kunt het zijden kledingstuk het beste met de hand wassen of laten stomen. Gebruik bij machinewas een waszak. Zijde kan gewassen worden op een fijnwasprogramma met zijdewasmiddel en op een maximum temperatuur van 30°C. Centrifugeer zijde nooit en pas op voor uitstekende elementen, zoals ritsen.

Drogen van zijde

Rol het kledingstuk in een droge handdoek om het resterende vocht te verwijderen. Knijp voorzichtig in de doek, zonder te wringen. Rol daarna de zijde plat uit en aan trek het kledingstuk voorzichtig in model. Droog de nog iets vochtige stof in de open lucht, liggend en houd het uit direct zonlicht.

Belangrijk
Volg bij het wassen van zijde altijd de instructies op het waslabel aan de binnenkant van het kledingstuk.

Op zoek naar kleding in materiaal kleding zijde? Bij Janice vind je een ruim aanbod aan kleding in materiaal kleding zijde. Zo shop je altijd kleding volgens de laatste trends. Janice heeft een zeer breed assortiment dames kleding voor iedere vrouw, van jong tot oud en voor elke stijl.

Shop je nieuwste zijde blouse, zijde rok, zijde jurken zijde top online bij Janice.nl

X