lange jurken van janice

8 november 2020

Afgelopen seizoen zagen we de lange jurk al in allerlei stijlen voorbijkomen, nu hebben we goed nieuws: op het moment zijn lange jurken ook helemaal on trend! Lees hier welke jurken Janice dit seizoen allemaal in de collectie heeft.

Niet alleen lange jurken, maar ook jurken met lange mouwen zijn dit seizoen een musthave. Je bent met een lange jurk namelijk in 1 keer klaar. Hoe je je jurk kunt omtoveren van een day-time dress naar een jurk voor een avondje uit, leggen we je in deze blog uit.

Shop je lange jurken van Janice nu online online bij Janice.nl

Maxi Dresses

Lange en zwierige maxi jurken, die zie je ook bij Janice. Op alle catwalks en in alle bladen zijn ze  gespot in alle soorten en stijlen. In deze blog leggen we de volgende jurken uit die bij de trends van nu passen.

Classy
Voor een classy look zijn basic maxi jurken gespot. Perfect te combineren met zwarte kleuren en heel erg leuk voor een zachte winterlook. Wanneer je kiest voor één kleur, zoals zwart,rood of paars, zijn lange jurken makkelijk te stijlen met een warm vest en jouw favoriete accessoires en sieraden. Zie hier onder onze Tylar jurk in het zwart en in het rood. Gemaakt van Cupro materiaal, een natuurlijke stof heerlijk zit

Maxi dress &  laarzen

Zocht jij de perfecte schoenen voor bij een jurk? Koop dan snel een paar mooie laarzen, half hoog of hoog, en volg de trend die je nu overal ziet! Ben jij fan van de boho-look? Dan is een maxi jurk met lange mouwen en kleurrijke print, leuk te combineren met hoge laarzen. Je kunt hier bij gaan voor een kleur die matcht of juist een contrast geeft aan je look.

Riemen

Als je je lange jurk trendy wilt afstellen, moet je eens denken aan een mooie riem. Een leren riem kan de outfit kracht en pit geven. Ook hier kun je gaan voor een kleur die opgaat in de jurk, of juist een accent kleur kiezen die je look meer laat spreken. In de Janice collectie zitten altijd mooie riemen die gestyled kunnen worden bij onze jurken. Dit seizoen hebben we een aantal kleurrijke lak riemen, een metallic riem met studs en een leren wikkel riem.

Bekijk alle leren riemen van Janice hier!

Viscose stretch jurken

Veel jurken met stretch zijn gemaakt van viscose of katoen. Jurken met viscose stretch hebben net als katoen het voordeel dat de stof vormvast is en dat je jurkje makkelijk kunt wassen. Wat je ongetwijfeld ook al is opgevallen, is dat de kleuren van viscose jurkjes vaak heel puur en diep zijn. Dit heeft te maken met het maakproces van viscose. In essentie is viscose een natuurproduct, bestaande uit de vezels van planten. Door een chemisch proces worden de grondstoffen van deze plant bewerkt en getransformeerd in ijzersterke vezels die dus zorgen voor de perfecte kleuropname. Bovendien is viscose ademend en neemt het vocht op, iets wat sterk bijdraagt aan het draagcomfort van je jurk.

Cupro

Cupro is een hoogwaardig natuurlijk product met een zijdeachtige touch: een cellulosevezel die is geproduceerd door katoencellulose met cuprammonium zout te behandelen. Het is vooral bekend als een alternatief voor zijde, en wordt dan ook vaak kunstmatige zijde genoemd. Ook kenmerkend is de suède-achtige look die het van een afstandje heeft.

Eigenschappen Cupro

Panterprint en Bloemenprints

Vergeet zeker niet de dierenprint. Deze print is tegenwoordig bijna elk seizoen wel terug te vinden en daarom niet te missen in jouw maxi jurken collectie. Panterprint is tegenwoordig eerder een kleur te noemen dan een print. Wij hebben ditseizoen hele mooie lange doorknoop jurken en stretch jurken met een dierenprint. Zo hebben we de Hudson jurk. Deze lange jurk is gemaakt van stretch viscose. De George doorknoop jurk is weer gemaakt van een hele zachte satijn viscose.

Een fleurige bloemenprint is een echte klassieker en staat weer elegant. Een maxi dress in deze stijl vind je dus ook met gemak. Een lange jurk met lange mouwen en bloemenprint vormt daardoor een goede basis voor jouw wintercollectie. Ga jij de kou trotseren met een bloemenprint jurk die lange mouwen heeft zoals onze Logan jurk?

Welke jas past bij je lange jurk?

Als je je afvraagt wat voor jas je aan moet bij een lange jurk, hebben wij het antwoord! Er kunnen namelijk meerdere modellen mooi staan bij deze jurk. Wat dacht je van een mooie lange wollen camel jas, zoals onze Clive? Als je een uni kleurige jurk aan hebt, kan ook een wollen ruiten jas over de look, om diepte te geven aan je trendy outfit!

Leren Biker Jack

Nog een van mij Iconic liefdes, het leren jasjede Otis! Een bikerjack past bij iedere look. Of het nu een jeans is, een pantalon, een rokje of juist bij een lange jurk. Gooi het biker jack nonchalant over je schouders, pak die store boots of juist laarsjes uit de kast, pak je tas…en je bent ready to go.

Kleurrijke Jurken

Houdt je van kleur en ben je niet te verlegen om te laten zien dat je een ruimte binnen komt? Kies dan voor een van onze lange kleurrijke jurken. Altijd gemaakt van viscose, maken we vrolijke en kleurrijke prints die een aanvulling zijn in je kast. Met een kleurrijke jurk kan je van een saaie of sombere dag ineens “kleur” geven aan je dag. Probeer het maar eens uit: Juist als je met het verkeerde been uit bed stapt en je je een beetje somber voelt, trek dan je meest kleurrijke jurk aan!”.

Ten eerste zul je je zelf beter gaan voelen, maar tel ook eens alle complimenten die je gaat krijgen. Je zelf verwennen en verzorgen op een moment dat je wat minder goed in je vel zit, kan een bruggetje zijn naar een vrolijke versie van jezelf.

Hudson jurken

Wij hebben sinds een aantal seizoen de Hudson jurk in de collectie. Een viscose jurk met stretch die door het materiaal heerlijk zit! Het lijfje van de jurk zit. Vanaf de taille naar beneden val t de jurk als een A-lijn. 2 steekzakken maken de jurk helemaal makkelijk voor dagelijks gebruik.

Combineer het jurkje met een riem, laarsjes of sneakers en een leren jack. Natuurlijk kan een denim spijker jack voor de zomer ook heel leuk staan op dit model.

Zo houd je je viscose jurkje mooi

Wanneer je een jurk van viscose gaat wassen, behandel deze dan met zorg. Liever was je viscose nooit warmer dan 30 graden, hang je je jurk uit in plaats van dat je ‘m in de droger doet. En hang je viscosejurk nooit te drogen in de felle zon. Da’s sowieso niet goed voor de kleuren! Wil je lang plezier hebben van je kledingstuk, strijk dan vooral ook niet te warm. Als je geen stoomapparaat hebt, strijk dan binnenstebuiten, dat is ook goed voor het behoud van de kleuren.

Een heel groot voordeel: hang de viscose stretch jurk mooi uit en je hoeft deze niet eens te strijken!

Styling Vragen?

Als we iets leuk vinden, dan zijn het alle vragen die we krijgen. Stuur ons gerust een DM op Instagram en we zullen zo snel mogelijk antwoorden!

See you next week

Love,

Janice

X