inspiratie

4 februari 2020

Mijn inspiratie…

De meeste gestelde vraag aan mij met betrekking tot mode is toch wel:
“waar haal je je inspiratie vandaan?”

INSPIRATIE is iets wat me overkomt maar ook zit het in alles.

Het kan zijn dat ik door Knokke loop en ineens een dame zie die enorm tof gekleed is. De combinaties die ze maakt kunnen mij dan weer inspireren, maar het kan ook zijn dat ik in Thailand ben en ineens in de supermarkt een gekke verpakking zie die mij hoofd op hol laat slaan.

Ik kan ook door Amsterdam lopen en van een bestickerd elektriciteitskastje ineens een ingeving krijgen en een print ontwerpen. Wij gebruiken voor onze jurken en blouses hele rijke viscose kwaliteiten en deze kunnen we dan met onze eigen print mooi laten inverven of bedrukken.

inspiratie 20-1 collectie

Voor deze collectie werd ik geïnspireerd door contrast en kleur. Zo hebben we in al onze jasjes en broeken een regenboog gekleurde stretch voering. Hoe mooi is het contrast van het roze Ashton Blazertje met een regenboog voering, of ons witte Otis leren jack met die kleurrijke binnenkant? JANICE staat voor kleur, fun, een knipoog en het moet je iets doen, iets geven…niet alleen aan de buitenkant, maar ook de binnenkant telt, dat is toch ook bij mensen zo?!

Hoe ik mijn inspiratie toepas?

Nou dat zal ik je zeggen, ik heb eigenlijk de hele dag mijn telefoon in mijn handen en dat is echt niet alleen om de hele dag te instagrammen, ik maak heel veel foto’s op een dag en deze zet ik dan in mappen, zo heb ik verschillende namen voor mappen zoals bijvoorbeeld: ‘’inspiratie, prints, ideeën, enz’’ als ik aan een nieuwe collectie begin maak ik een map aan met de naam van de collectie: (in dit geval 20-1) hier zet ik al mijn foto’s en inspiratie in die me op weg kunnen helpen met het bedenken van deze collectie. Mijn hele team kan hier ook in mee kijken en soms zie ik het zelf niet maar ben ik al op weg of zit er al een verhaal in zonder dat ik dat zelf zie, daar helpen ze me dan mee. Want vanuit hier gaan we beginnen met het ontwerpen van de prints.

We ontwerpen zelf onze eigen prints…allemaal!

Prints, sterk kleur gebruik en mooie stoffen zijn de rode draad door onze collecties. Alles begint bij ons met prints, kleuren en selectie van mooie viscose, zijde, crepe, leer en wol kwaliteiten. Hebben we de ontwerpen voor de prints en kleuren bepaald, laten we alle gekozen materialen inverven of bedrukken met onze ontwerpen. Hierdoor wordt het een samenhangend geheel wat je kleur op kleur kunt dragen, of juist helemaal color blocking kunt combineren.

Prints zelf ontwerpen is echt een feest. Zo zijn we ook niet afhankelijk van wat de stoffen leveranciers ons laten zien maar zetten we zelf de trend. Zo is iets helemaal je eigen handschrift en kom je de prints ook niet hetzelfde ergens anders tegen.

We hebben niet alleen prints in de nieuwe collectie, zo hebben we in deze collectie ook een knalroze boyfriend pak…en zeg nou zelf, een knalroze pak maakt toch iedereen blij, niet alleen de vrouw die hem aan heeft, maar iedereen die ze onderweg tegen komt en haar een compliment geeft en er zelf van moet glimlachen.

 

‘’Kleding kan van een slechte dag een goeie dag maken’’

Dus je kan er maar beter voor zorgen dat er genoeg kleding je kast hangt

 

X JANICE

X