Fear is not an option

21 november 2020

Fear Is Not An Option

Ik heb vanuit thuis geleerd dat je nooit bang moet zijn
voor wat morgen je gaat brengen.
Dus ook al lijkt het nog zo uitzichtloos,
na regen komt altijd zonneschijn!
Angst is iets waar veel mensen nu last van hebben,
maar dat is nu echt het laatste dat nodig hebben!

Daarom hebben wij bij Janice deze items ontworpen:
Fear Is Not An Option

Het leukste van deze items is misschien nog wel dat we
100% van de winst gaan doneren aan de LINDA.foundation
Want armoede is niet eerlijk. We kunnen in deze tijd allemaal geen kant op maar als je dan ook nog eens geen cadeautje
in de schoen van je kind kunt leggen omdat daar geen
geld voor is… wordt het er niet leuker op.

Door dit item te kopen heb je dus niet alleen jezelf blij gemaakt
maar ook een minder bedeeld gezin ergens in Nederland.

Doe jij ook mee?…en tover je een smile op het gezicht van iemand ergens in Nederland?

de linda.foundation

De LINDA.foundation is in juli 2013 opgericht door Linda de Mol en Mood for Magazines, uitgeverij van het tijdschrift LINDA. Het fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In Amsterdam zelfs één op de vier. Verwacht wordt dat dit aantal alleen nog maar zal stijgen. Steeds meer ouders kunnen de maandelijkse rekeningen niet meer voldoen. Steeds meer gezinnen moeten beroep doen op de schuldsanering. De Voedselbank kan het aantal aanvragen voor eten nauwelijks aan en het aantal hulpaanvragen voor bijzondere bijstand neemt toe.

Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien: financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in; zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. Omdat ze zelden iets nieuws aanhebben, worden de kinderen soms op school gepest. Wanneer hun ouders boos of verdrietig zijn, voelen sommige kinderen zich schuldig. De iets ouderen zoeken vaak een baantje en kopen van het geld dat ze daarmee verdienen eten of extraatjes voor hun ouders.

De overheadkosten van de LINDA.foundation worden zo laag mogelijk gehouden en worden betaald door Linda de Mol en uitgeverij Mood for Magazines. Zo hebben donateurs de garantie dat hun gift in zijn geheel gebruikt wordt voor de gezinnen die het moeilijk hebben.

wie krijgt steun?

Deze gezinnen wil de LINDA.foundation tot steun zijn en hen jaarlijks wat onbezorgde momentjes bezorgen, waarin ze gewoon in een winkel kunnen kiezen wat ze willen hebben. Op deze manier weten ze dat er ook in Nederland mensen zijn die met hen meeleven.

Met jouw hulp konden wij sinds de start in 2013 al ruim 20.000 gezinnen met kinderen enkele momenten van onbezorgdheid te geven tijdens de feestdagen. Dit deden we door middel van een pakket cadeaubonnen voor Albert Heijn, Hema, Intertoys en C&A.

De teller is weer gaan lopen. In 2020 hopen we 4.750 gezinnen onvergetelijke feestdagen te bezorgen met lekker eten, een cadeautje in de schoen en een feestelijke outfit.

Deze gezinnen kiest de LINDA.foundation niet zelf. Wij maken gebruik van de contacten van onder meer gemeentes, wijkteams, schuldhulpverleners, bewindvoerders, lokale vestigingen van Stichting Leergeld en de Voedselbank.

Goed om te weten: alle giften worden voor 100% aangewend voor de aanschaf van de cadeaukaarten. De deelnemende bedrijven sponsoren de LINDA.foundation door meer geld op de cadeaukaarten te zetten dan wij betalen: zo krijgen we dit jaar voor 35 euro een cadeaukaart ter waarde van 50 euro.

Steun jij ook het goede doel?

Dit jaar komt door deze Fear Is Not An Option actie van Janice een leuke donatie bij voor gezinnen die het goed kunnen gebruiken. Iedere euro is er 1, maar wij gaan natuurlijk voor een grote cheque.

Doe jij ook mee en doneer jij ook via deze aktie de Linda.foundation?

Ik hoop dat we samen veel mensen blij kunnen maken,

Liefs, Janice

X