De Winkelier Van JANICE

29 april 2020

Waar je JANICE kunt kopen? Bij de mooiste winkels van Nederland, maar vooral de leukste winkeliers van Nederland…en België!

Toen ik afgelopen week jarig was bedacht ik me, dat het leuker zou zijn mijn mooie verkooppunten in het zonnetje te zetten en ze op social media “in the spotlight” te zetten. Deze winkeliers hebben allen een aantal dingen gemeen:

  • ze hebben allen een enorme passie;
  • genieten van de glimlach als ze iemand tevreden zien met een outfit;
  • zijn heerlijk om mee samen te werken.

Bij Janice werken we iedere dag met een gedreven team aan een mooie collectie, een goede marketingstrategie, de passende service en zijn we op zoek naar de rijkste kwaliteiten om keer op keer weer te komen met een collectie waar onze partners goed mee kunnen werken. Deze gedrevenheid zien wij ook terug bij alle personen àchter de winkels waar we met de JANICE collectie liggen.

Daarom willen we jullie deze keer meenemen op een reis langs onze verkooppunten en jullie de reden geven wáarom ze JANICE verkopen.

We beginnen met Maggy van Maggy’s in Bunschoten ( de dame in het roze pak links). Maggy stuurt een heel team aan, een team waarin ze iedereen motiveert, inspireert, stimuleert, ze iedereen laat ontwikkelen tot een betere versie van hun zelf en deelt ze liefde en levenslessen om haar hele team iedere dag weer te late stralen. Maggy en ik zijn gedurende onze samenwerking verrast in en over elkaars gedrevenheid en hebben een enorme bewondering kunnen opbouwen in een korte tijd.

Toen ik Maggy vroeg waarom ze JANICE verkocht, kreeg ik een hele lieve, hele lange video boodschap die ik met een blosje op mijn wangen 3 keer heb bekeken. Maggy’s Bunschoten verkoopt JANICE omdat ze gek zijn op onze kleurrijke creaties, ze genieten van het enthousiasme wat we uitstralen, we inspireren, altijd vrolijk zijn en af en toe een berichtje sturen om te laten weten dat we er voor hun zijn…vooral in deze zware tijd.

Maggy noemt haar teamleden “mooimakers” en geeft haar klanten een verwen moment als ze bij Maggy’s binnen lopen. Toe aan een verwen moment? Doe je zelf een plezier en ga naar Bunschoten.

COTE Blanc - Beveren ( België )


Mireille van Cote Blanc in Beveren is ons eerste verkooppunt in België. Mireille is een lieve, bloedknappe vrouw die een mooie winkel heeft vol top merken. Zij heeft oog voor alles wat mooi en kwaliteit is, wij zijn dan ook enorm trots JANICE bij Cote Blanc te mogen verkopen.

Mireille koopt JANICE in vanwege de mooie viscose dames jurken en blouses, ze is gek van het leren Otis jack en leren Douglas broek en heeft ieder seizoen een persoonlijke favoriete kleurrijke print die zij dan ook werkelijk waar uitdeelt vanaf de eerste selfie die ze er dan mee post.

Bedankt lieve Mireille! x

Nenas - Geffen


In Geffen verkopen we JANICE bij Nenas. Aan het roer staat Femke, een warme vrouw die haar hele leve al in de mode zit. Een prachtig pand, waarbij je je in een andere wereld waant als je rustig aan hun grote tafel een kop koffie gaat drinken en mag genieten van de rust en prachtige collecties.

Haar antwoord waarom ze JANICE verkoopt:

De reden dat ik Janice inkoop… dat zijn er meer dan een. De nummer één reden is de fijne samenwerking die wij samen al heel wat jaren hebben. Altijd flexibel en er wordt altijd meegedacht. Dat is goud waard! Daarnaast worden wij bij Nenas ook heel erg blij en vrolijk van de collectie. De mooiste prints, stoffen en kleuren die elk seizoen weer in onze winkel verschijnen. Janice (& Andy) we love you!”

Femke en het hele team van Nenas, bedankt…we love you to!

Iris Mode - Valkenswaard


Bij Iris Mode in Valkenswaard staat, zoals je misschien al vermoedt, Iris aan het hoofd van deze mooie dames winkel. Iris is altijd met mode bezig, wil altijd vooruit, is altijd op zoek naar nieuwe tips en is een heerlijke sparringspartner. Al jaren verkoopt zij JANICE en toen we haar vroegen waarom ze het verkoopt, was dit haar antwoord:

Why Janice!
Nou hierom:
Super mooie Kwaliteiten en prachtige collectie… en heel belangrijk : Men denkt constant met ons mee! Ze Luisteren en inspireren ons ! En daarbij zijn ze knettergek en gezellig haha!

Zij en haar man en gedreven team, leggen je in een warm bad als je eens de moeite neemt naar haar toe te gaan en je te laten verwennen en adviseren.

Iris, Bedankt!

Jess & Lou - Bergen op Zoom


Jess & Lou in Bergen Op Zoom wordt gerund door een heerlijk fris koppel. Zij verkopen JANICE dit seizoen voor het eerst, en zijn meteen verrast en overrompeld door de goede doorverkoop!

Ik vind het heerlijk als je een nieuwe winkel als partner weet te binden aan je bedrijf, maar nog veel leuker als het vanaf het begin meteen een succes is.
Zij verkopen JANICE omdat “ het een super tof meereis, JANICE goed bij Jess & Lou past, het heerlijk anders is dan de rest, de kwaliteiten rijk zijn en de persoonlijke touch verrassend warm is“…zo, en nu jij weer!

Loop gerust eens bij Jess & Lou binnen!
We love you X

De Nobelaer - Domburg


De Nobelaer in Domburg is een gevestigde orde…afgelopen jaar vierden zij hun 40 jarige bestaan! Een top zaak, met mooie merken en een bevlogen team die dag in -en uit hun klanten bedienen.

Aan het hoofd staan Hans en Gerrie, 2 lieve mensen voor wie de winkel en hun klanten na zoveel jaar als familie zien, dat kan na 40 jaar ook niet anders. Toen ik Hans en Gerrie vroeg hoe waarom ze al zo lang JANICE inkopen, kregen we te horen: ” Hoera! Happy B-day lieve Janice! Wij zijn dol op jou én op je prachtige creaties. Je bent maar één keer per jaar jarig, maar jouw kleding maakt van iedere dag een feestje! Dikke kus van ons allemaal bij De Nobelaer Domburg”.

We hopen nog vele feestjes met De Nobelaer te mogen vieren!

Estivo - Veghel


Met Patrick van Estivo Moda in Veghel, kan ik lekker ouwe hoeren en sparren over de mode en het voeren van een bedrijf. Patrick is de inspirator achter ons Leren Otis Jack! Toen ik langs ging voor de verkoop, zei ik een aantal keer dat je jurkjes mooi kunt combineren met een leren jack…nadat ik het de 3e keer gezegd had zei Patrick:” Waarom zit er dan geen leren jack in je collectie? Maak er een, en ik koop ‘m er bij!” Je snapt dat het seizoen erna de Otis er in zat en hij het jack in alle 3 de kleuren inkocht!

Op deze foto staat Heike en haar collega. Ik snapte niet helemaal waar de foto voor stond, en toen ik het vroeg zeiden ze:” Het boek van JANICE heet “Mode is niet moeilijk” maar de juiste touch geven aan de collectie kan hij zeker”

Estivo verkoopt JANICE omdat ze niet alleen weg zijn van de mooie viscose kwaliteiten en de leren jacks, maar vooral genieten van de fijne samenwerking en positiviteit die we samen hebben…

Patrick en Heike, Bedankt!

Nikole - Laren


Nikole - Laren

Bij Nikole in Laren liep ik binnen en werd ik ontvangen in een gezellige “woonkamer”. Dat is ook precies wat Nikole wil en waar ze voor staat: Laag drempel, mooie spullen, super kwaliteiten en een warm gevoel alsof je bij je vriendin op bezoek komt.

Zij was meteen verliefd op onze zijde dames blouses en rokken, het baby alpaca wollen vesten en truien, de zachte viscose dames jurken en blouses. Zij is de parel van het gooi, en wil je een middagje lekker winkelen, loop dan gerust even bij Nikole binnen…je loopt niet alleen met een rijkelijk gevulde tas naar buiten, maar ook met een grote glimlach.

Nicole Exclusieve Damesmode - Maastricht


Moeder Nicole en dochter Devereaux runnen Nicole Exclusieve Damesmode in Maastricht. Nicole draait al heel wat jaren mee in de mode en haar maak je niets wijs. Terwijl ik dit typ heb ik wederom een glimlach op mijn gezicht, want het is een knappe, kleine schoonheid die jou in rust vertelt wat het beste voor je is.

We hebben het geluk dat deze mooie dames zaak ligt in een van de leukste straatjes van Maastricht, omringd door allerlei andere mooie boutiques die er voor zorgen dat de Stokstraat de PC Hoofdstraat van Maastricht is…en daar past Nicole heel goed bij! Na mijn eerste bezoek aan hun, bedankte ze me toen ik weg ging voor het feit dat ik bij hun was langsgekomen en dat ze het kon inkopen…dat vond ik enorm warm en is me vooral ook bijgebleven.
Toen we Nicole Maastricht vroegen waarom ze JANICE verkopen was het antwoord:” De KPI’S van Nicole Exclusieve Damesmode en Janice zijn een match! Namelijk exclusiviteit, afwerking en mooie materialen. Alle prints maakt Janice zelf waardoor ieder item uniek bijzonder en exclusief is. Hij geeft ook veel aandacht aan de afwerking van de collectie, zo zijn de jurken en blouses afgewerkt met een parelknoop, loopt de print mooi door in de zakken en is alles mooi afgestikt. De materiaal keuze vinden wij net zo belangrijk zo kiest hij voor de zomer vooral viscose en zijde en in de winter veel alpaca wol. Beleef de Janice collectie bij Nicole Exclusieve Damesmode, Stokstraat 46 Maastricht.

Ik heb niks gelogen toch? Deze dame verteld je hoe het staat…en wij zijn er heel trots op!

Huis Van Schagen - Schagen


Huis van Schagen…de eerste keer toen ik bij Sanne binnen kwam was het mijn laatste verkoop afspraak van dat seizoen. Sanne had eigenlijk al te veel ingekocht en wilde het toch wel proberen…ik denk dat ze dacht:” schrijf nou maar, anders gaat die gast nooit weg!”
Ook hier gaat de persoonlijke touch en samenwerking weer boven het zakelijke. Uren, Uuuuuuuuren kunnen we kletsen, al helemaal als haar team compleet is, want als we met z’n allen samen zijn wordt het alleen maar later, later en later!
Sinds dit seizoen heeft Huis van Schagen ook een heren afdeling, die wordt gerund door haar man. Je kunt hier dus heerlijk uitgebreid samen winkelen.

Sanne was kort maar krachtig toen ik haar vroeg waarom zij JANICE verkoopt (wat trouwens de eerste keer was!):” Janice is een verrijking van onze winkel! Een collectie die exclusief is en anders dan anders. De prachtige stoffen en kleurrijke prints passen bij het Huis van Schagen“.

Wij gaan nog jaren samen veel plezier hebben en heel veel dames blij maken met JANICE outfits!

Van Tilburg - Nistelrode


Van Tilburg in Nistelrode is de eerste wijde winkel van ons. Wil je zo’n grote winkel naar binnen halen, dan moet je een lange adem hebben, iets goeds leveren, en vooral iets ánders leveren als alle honderden merken die er al hangen.

Toen Marloes en Doet de eerste keer inkochten, moest ik heel hard mijn best doen een klein klein beetje vertrouwen te winnen. Ik denk alsnog dat we ons daar binnen hebben gekletst omdat ze ons aardig vonden en dacht: ach, laten we die JANICE eens een kans geven…maar reeds heel snel na de uitlevering begonnen de nabestellingen binnen te komen. Tussen alle andere merken en het geweld aan wereld merken die reeds verkocht worden bij Van Tilburg, viel JANICE op! Ja, dat we de dames van de studio afdeling op onze hand hebben en dat ze fan zijn van de JANICE collectie werkt natuurlijk ook wel mee.

Van Tilburg verkoopt JANICE omdat het anders is, kleurrijke dames mode, gemaakt van mooie kwaliteiten. De viscose dames jurken en blouses zijn bij hun de toppers en hardlopers.

Ik wil in de toekomst werken naar een JANICE experience bij Van Tilburg…hebben de dit gelezen Marloes en Doret? Knipoog, knipoog x

She Stories By Gwen - Leidschendam


Gwen van She Stories is ook weer een warme vrouw. Samen met haar rechter -en of linker hand Jessica, voert zij She Stories bij Gwen in Leidschendam. Een heerlijk boutique gevoel, mooie merken maar ook met een salon aan huis, dus je kunt beginnen met een heerlijke manicure die je aanpast op de looks die je je net daarvoor hebt laten adviseren door Gwen of Jessica.

Toen ik hun vroeg waarom ze JANICE verkopen, was het antwoord:”

Wij verkopen Janice omdat buiten dat het een fantastisch mooi merk is met een goede pasvorm en fijne materialen er ook twee fijne persoonlijkheden achter schuil gaan. Altijd positief en behulpzaam naar anderen! In goede en in slechte tijden. In een wereld waar zoveel gebeurd momenteel zijn dit de dingen die het leuk maken. Thanks for the positivity ???“…

Nou lief dames, dat doen we niet alleen nu, maar hopelijk mogen we dat nog lang samen doen met She Stories! x

Inverno - Someren


Inverno in Someren is ruim een jaar geleden overgenomen door een gedreven jongen dame, Céline. Jong, maar wel ervaren is ze vol enthousiasme en passie het winkel avontuur aangegaan, en ze doet het goed.

Ze hield de collectie al even in de gaten en toen een aantal klanten haar voorstelden om JANice in te kopen, mocht ik de collectie komen voorstelen toen ik haar belde. Céline houdt van kwaliteit en wil haar klanten ook alleen maar het mooiste geven.

Toen ik haar vroeg naar de reden waarom zijn JANICE verkocht zei ze:” Tja tja er zijn zoveel redenen om Janice in te kopen! ? Is het nu de gezellige inkoop afspraken, de mooie collecties, de meest mooie stoffen, het draagcomfort of de gezelligheid wat het met zich meebrengt? Het is teveel om op te noemen. Maar ik ben trots om dit mooie merk in mijn winkel te mogen verkopen ♥️“.

Als ik zo tussen door al deze lieve berichten lees, staat het schaamrood me bijna op mijn kaken…maar vooral de dankbaarheid dat onze inzet wordt gezien en gewaardeerd!

Céline, op nog vele jaren en heel veel gezamenlijk succes!

Yess - Katwijk


Yess in Katwijk…al 30 jaar een begrip, en ik snap dat deze dame al 30 jaar open is! Zij weet met haar charme en warmte iedereen aan haar te binden. Eenmaal bij Yess iets te hebben gekocht, blijf je fan van haar, haar team en haar winkel. Je wordt daar geholpen, geadviseerd en verblijd.

Ik kom daar nooit weg, eenmaal daar, wil ik alleen maar met de dames blijven kletsen en lachen, net als haar klanten.

Yess koopt JANICE in omdat ze blij worden van zo’n kleurrijke collectie en de lieve kleurrijke mannen achter het label! ❤️?????? …Nu jij weer! hhahah

Ben je in Noordwijk of Katwijk, loop gerust even bij deze leuke winkel binnen en laat je verwennen!

Trendies by Me - Harderwijk


Trendies in Harderwijk liep tijdens de modefabriek binnen en was meteen weg van al onze kleurrijke prints. Trendies bestaat al heel lang, overgegaan van ouders op kinderen. Een enorm groot pand, gevuld met een enorm aanbod merken, waaronder JANICE!

Toen ik jarig was stuurde Sylvia een heel lief berichtje:” JANICE van❤️gefeliciteerd! Blijf stralen net zoals de JANICE collectie straalt. Kleurrijke eigen prints die een vrouw laat zien hoe mooi ze is. Proost op jou?”.

Mooi verjaardagscadeau cadeau he!

Wij proosten op het hele Trendies team!

Aperto - Wijchen


Aperto Wijchen…wat een pracht zaak! Jos staat aan het hoofd, en na jaren een agentschap te hebben gerund, begon ze samen met haar man Aperto.

Jos is Italië fan, vandaar ook de naam, Aperto betekent OPEN, en zo stond Jos ook “open” voor JANICE! Tussen alle Italiaanse merken verkoopt zij JANICE, en nog goed ook! Ik geniet altijd van een gesprek met Jos, de wijsheid en kennis die zij bezit en wilt delen is enorm. We kunnen het erg goed met elkaar vinden en ik ben blij dat zij JANICE verkoopt en heeft toegevoegd aan haar pakket.

Aperto koopt alle collecties op elkaar afgestemd in, zij combineren alle merken met elkaar zodat Aperto, en dus Jos, een eigen handschrift hebben gecreëerd. Zij mixt alle merken zo door elkaar, heeft van alle merken die ze inkoopt de stoffen, staal en kleuren kaarten die ze tijdens de inkoop de perfecte combinaties opleveren.

Loop voor de Aperto experience even bij Jos en haar team binnen en laat je verwennen!

Lace - Den Bosch


Christie van Lace, waar moet ik beginnen?! Geef haar een microfoon, een podium, een spotlight, een lekker glaasje wijn, en je ligt de hele avond onder de tafel. Dat is ook meteen haar kracht: zij heeft klanten door heel Nederland die even naar Den Bosch komen gereden om bij haar lekker even te ontspannen, en ohja…nog wat kleren te shoppen, het is bijna bijzaak.

Je wilt als ontwerper natuurlijk altijd in je hometown verkopen en als dat dan ook nog eens lukt bij een winkel met mooi merken pakket, dan ben je enorm blij!
Oog voor alles wat mooi is vroeg ik haar waarom zij JANICE verkoopt. Heel lief stuurde ze:”Ik vind het leuk om Nederlandse ontwerpers te steunen ! En helemaal als er niet 1 maar 2 toppers zich zo inzetten voor een merk ! Janice is een aanwinst voor Lace ♥️“.

Lieve mensen, de theaters zijn gesloten, maar geen zorgen…ben je op zoek naar Tineke Schouten en wil je een mooie nieuwe outfit scoren, bezoek dan even Lace in Den Bosch en je slaat 2 vliegen in 1 klap!

Luna Azul - Den Haag


Antoinette van Luna Azul in Den Haag is kleurrijk…en als JANICE íets is, dan is het wel kleurrijk! Op de vraag waarom Luna Azul JANICE inkoopt zei ze:”Lieve Janice, wij zijn super blij met jullie kleurrijke, onderscheidende en kwalitatief top collectie!

Houdt jij van een eclectic garderobe, loop dan snel even bij Luna Azul binnen als je in Den Hag bent!

Tout Pour Toi - Weert


Marina van Tout Pour Toi in Weert ken ik al heel wat jaren omdat Andy daar een winkel had en Marina daar kind aan huis was. Toen Andy stopte met de winkel, belde Marina meteen op of zij het mocht gaan verkopen. Zoekende naar het juiste moment voor haar om in stappen, was bijna de helft weg in de eerste week van uitlevering.

Het was zo ontzettend leuk om haar enthousiasme te zien en vertaling naar de realiteit dat ze het enorm goed kan verkopen. Toen ik haar vroeg waarom ze het toch zo graag wilde inkopen zei ze:” Janice is vrouwelijk, elegant, kleurrijk en staat voor exclusieve kwaliteit! Kortom wie wil nu niet een item in de kast hebben hangen van Janice…., ja daarom juist hebben wij gekozen voor het merk Janice!

Nou Marina…op nog vele mooie jaren!

Gypset - Ulvenhout


Tineke van Gypset in Ulvenhout is ook weer zo’n ontzettende lieverd en bloedknap! Gypset is een samengevoegd woord: Gypsy en JetSet.
Haar winkel is een mix & match van stylen, gevoel, collecties en materialen. Tineke is zelf het beste uithangbord van haar winkel en als je er naar toe gaat en haar leert kennen, dan snap je dat ook.

Tineke is weg van onze baby alpaca wollen truien en vesten, loopt weg met de viscose dames jurken en is dol op de pasvormen. Wil je in een boutique geholpen worden en houtje van een mix & match style, wip dan even bij Gypset Ulvenhout binnen.

Sogno - Hoofddorp


Sogno Hoofddorp bestond vorig jaar 15 jaar. Natuurlijk moesten wij bij deze feestelijke gebeurtenis zijn en wilde ik haar ondersteunen met de presentatie tijdens haar modeshow. Ik vond het niet normaal om te zien wat voor een enorm klanten bestand Jennifer heeft weten op de bouwen. Rijen, rijen, rijen aan de kassa toen de modeshow voorbij was en mensen massaal bij Sogno wilden shoppen. Prachtig om te zien dat je als winkel zo veel klanten aan je kunt binden omdat je leuk bent, die je dan ook weer met volle getalen komen feliciteren als je wat te vieren hebt…en ook nog extra kopen als cadeautje voor je jubileum.

Jennifer omschreef kort en bondig waarom ze JANICE verkoopt:”Wij kopen Janice in om de originaliteit, kleuren en gebruikte materialen. Maar bovenal de interactie tussen klant en leverancier.” BAM!

Ben je in de buurt van Hoofddorp, zeg even hallo bij Jennifer en haar team en laat je adviseren!

Doolhof Mode - Volendam


Astrid en Rogier van Doolhof Mode zijn een begrip in Volendam. Dit jaar hebben ze dit mogen bekronen met een nieuwe locatie, voorzien van alle luxe om hun ingekochte collecties nog meer te laten stralen.

Ik vind het heerlijk om te zien dat Astrid en Rogier zo genieten als ze hier op inkoop komen. Wij willen er altijd een verwen moment van maken voor onze winkeliers. Zo hebben we of een heerlijk ontbijt, een uitgebreide lunch of hun lieveling gerecht als avond maaltijd, het hangt er maar net van af hoe laat de afspraak staat. Ik ben er van overtuigd dat Astrid en Rogier nog alleen maar in de avond komen, want de sushi, die kunnen ze maar niet vergeten!

Ben je lekker uit in Volendam, loop dan gerust even binnen bij Doolhof Mode en doe ze de groeten!

In The Mood - Venlo


Moeder en dochter, 2 heerlijke dames voeren In The Mood in Venlo. Lekker druk, altijd in voor een ( lang ) gezellig praatje en enorm gedreven. Zij zijn dit seizoen enorm fan van onze zijde dames blouse en zijde rok, de Deren en de Marlon.

Met mijn verjaardag stuurde ze heel lief:” Hiep hiep hoera! Janice is jarig! Van harte gefeliciteerd! Wij zijn er TROTS op dat we dit te gekke merk mogen verkopen. Janice is eigenzinnig, on trend, met prachtige stoffen en dessins. Daar word je toch IN THE MOOD van. Daarnaast zijn Andy en Jan toppers, echte ondernemers met hart voor hun klanten en business. Hopelijk kunnen we nog langs samen werken. X

Wat moet ik hier nog meer aan toevoegen? Bij In The Mood hebben ze een dames en heren collectie…ga er lekker naar toe, zet je man aan de bar zodat hij stil is, zoek je eigen sets uit en zoek meteen voor hem wat leuks uit.

X