6 x de trend kleur van dit seizoen Paars

25 september 2020

Wij houden van kleur. Kleur doet iets met je. De kleur paars wordt gezien als een symbool voor passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit. In de Romeinse tijd was het dragen van paarse kleding voorbehouden aan de hogere standen.

Paars is een roodachtig blauwe (of blauwachtig rode) kleur waarvan de grenzen niet duidelijk vastliggen. De kleur die de meeste mensen paars zullen noemen ligt ergens tussen violet en magenta en is daarmee een extraspectrale kleur. Er is overlap met kleuren als lila (lichtpaars), roze en purper. Licht paarse of roze kleuren staan in de tegenwoordige tijd voor vrouwelijkheid.

Bij ons kun je altijd wel een paars, of paars afgeleide look vinden, maar dit seizoen heeft het een prominente rol…en is het toevallig ook nog een dè trend kleur van het seizoen! Ik laat je aan de hand van wat trendy outfit zien hoe wij deze mythische kleur combineren.

Purple Power Suit

Het paarse pak dat nu in in de Janice 20-2 collectie zit, is een echte runner. Het Luke blazertje heeft een mooie getailleerde pasvorm en de Curtis pantalon een skinny fit. Wil je gaan voor een frisse look, combineer het paars dan met een time groene panterprint blouse. Wil je een color blocking gevoel, draag er dan rood onder, bv onze rode zijde Bobby blouse. Wil je een warme look, draag er dan een bruin tint onder. Ga je voor een ton-sur-ton look, draag er dan een paarse of lila top onder.

De Doorknoop Jurk

Niet uit het modebeeld weg te denken, maar dan in een mooie viscose kwaliteit, de doorknoop jurk. Deze jurk is niet meer weg te denken uit het modebeeld. Heel makkelijk te transformeren van een jurk die je tijdens je werk aan doet, naar een jurk die je aan doet als je gaat stappen. Door de sneakers en het spijkerjack te vervangen met een laarsje en een leren jack, combineer er een sprekende riem op…and you are good to go.

Bij Janice vind je de doorknoop ieder seizoen terug in een andere lengte of pasvorm. Dit seizoen hebben we gekozen voor een heerlijke satijn viscose, afgewerkt met een fijne riem en luxe janice knopen.

Voordelen en praktische eigenschappen van Viscose
  • Viscose draagt net zo prettig als katoen terwijl de stof zachter en soepeler is en zijdeachtig aanvoelt (vandaar ook de naam Kunstzijde)
  • Vochtabsorberend.
  • In natte toestand halveert de mechanische sterkte van de vezel.
  • De vezel is kreukgevoelig.

Bij ons heet de doorknoop jurk “George“. Verkrijgbaar in 4 kleuren, maar hier bespreken we paars?,niet de groene en nude kleurige.

Kijk wat een laarsje doet of een sprekende riem, in een passende of contrasterende kleur. Een riem geeft je jurk kracht en pit. Wil je in koudere dagen voor een softere look gaan, draag dan een mooie merino wollen trui, zoals de Aiden knie, in een contrasterende kleur om diepte gegeven aan je look.

Je kunt deze jurk ook los dragen, zonder riem. Gooi er dan een strak kort jasje op, een spijker jack. Om je trendy outfit dan af te maken, draag je er een sneakertje onder. Een witte sneaker is bijna altijd goed en te combineren met alles, maar een kleurrijke sneakers als onze Mitch Multi is weer een mooie eyecatchter!

Ton Sur Ton

Ton-sur-ton is een term die komt uit het Frans. Het betekent letterlijk toon-op-toon. Het houdt in dat er een combinatie wordt gemaakt van ‘tonen’ in dezelfde kleur en dan in mix van een donkere, medium donkere of lichtere nuances van dezelfde kleur. Dit mixen van kleurtonen heeft een heel stijlvol effect.

Materiaalkeuze

Wil je een effect geven aan je ton-sur-ton look, speel dan met materialen. Gebruik stoffen en materialen met een verschillende structuur om weer die diepte aan je look te geven. Bijvoorbeeld wol op zijde, het ruwe op het gladde geeft dimensie.

Een outfit in ton-sur-ton kleuren geeft eenheid. Werken met ton-sur-ton kleurcombinaties is dus heel fijn voor wie van rust houdt in haar kledingcombinaties.

Optische Illusie

Door je kleuren niet te ver uit elkaar te nemen in de mate van hoe donker of donker ze zijn lijk je langer. Neem dus het liefst geen al te grote licht-donker contrasten, tenzij je natuurlijk juist kleiner wilt lijken.

Uni

Wil je voor een rijke uni look gaan, combineer dan je complete outfit in dezelfde kleur en hetzelfde materiaal. Onze zijde blouse Bobby en Marlon rok zijn hier een mooi voorbeeld van!

Colorblocking

Color blocking is letterlijk het gebruik van verschillende blokken kleuren in je kleding. Bij color blocking draag je kleuren naast elkaar in grote vlakken. Het gaat erom dat je twee of meerdere contrasterende, ook wel tegengestelde kleuren draagt. Denk dan bijvoorbeeld aan zwart met wit, roze met blauw en paars met…

Color blocking verwerken in je outfit is eigenlijk totaal niet moeilijk, want bijna alles kan en mag, zolang er maar een groot contrast is!

Mix neon met zwart of ga juist voor een pasteltint met een donkere kleur. Niets is te gek, want kleuren moeten juist clashen! We kunnen ook contrasterende, felle kleuren met elkaar combineren, bijvoorbeeld fuchsia roze met felrood of knalgeel met limegroen.

Als klein kind tekende ik in groep 5 al een rood met paarse outfit. Ik weet nog dat mijn lerares, een grijze muis, dit totaal niet vond kunnen. Hahahahah, jaren later krijg ik dan toch mijn zin…paars met rood gecombineerd is dit seizoen bij Janice helemaal hot!

Soms moet je gewoon iets proberen, het kan tegenvallen, maar het kan ook zeker meevallen en juist prachtig zijn. Gewoon je kast induiken, setjes aantrekken en jezelf voor de spiegel gaan jureren. Misschien vind je nog wel wat parels die in een andere combinatie ineens weer goud waard zijn.

Mode is persoonlijk…maar als je even een hulplijn nodig hebt, vergeet niet ons op Instagram een berichtje te sturen!

Liefs,

Janice

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Volg ons ook op facebook, instagram en Linkedin.

X