5 Herfst-Winter Trends

20 september 2020

Ieder seizoen weer valt het op dat alle merken bepaalde trends en masse hebben opgenomen in hun collectie. Natuurlijk doet ieder merk dit met zijn eigen handschrift, maar je herkent de trends meteen. Hoe weten we toch allemaal ineens dezelfde kleuren te kiezen, prints, dessins of materialen? Alsof een engeltje ons ‘s nachts influistert wat we moeten ontwerpen…

Duurzaam is de grootste trend, dat mag geen trend mee genoemd worden, het is een must! Maar voor het 2e gedeelte van 2020 hebben 5 feeën ons ingesproken wat we moesten kiezen, waar we mee aan de slag moesten gaan. Leer, wol, ruiten, colorblocking en zéker de kleur paars. De eerste reacties die we van iedereen krijgen op de collectie is overweldigend positief…hoop dat jullie onze vertalingen van de 5 trends ook zo enthousiast ontvangen! We hebben in ieder geval weer een kleurrijke en duurzame collectie ontworpen die we je graag willen voorstellen.

De Ruit

Kleine of grote ruitjes? Een ding is zeker de ruit is back! Eigenlijk is het wel logisch dat de ruit terug is! Vintage & retro zijn trendy voor de koudere maanden en met de ruit print creëer je heel makkelijk een trendy retro en/of vintage look. De ruit is een klassieke print die eens in de zoveel jaar weer helemaal trendy is. Door de jaren heen zijn er dan ook diverse ruit motieven ontstaan. Voor de Herfst & Winter 20/21 zijn vooral de Schotse ruit, houthakkers ruit, Burberry en de pied-de-poule de populairste ruitentrend!

De ruitjes print wordt al eeuwen gebruikt in kleding. Toch wil de ruit wil nog wel eens gezien worden als een outbollige, truttige print. Anno 20/21 is de Ruit gebruikt in diverse trendy mode items zoals o.a. bij ons in broeken, blazers en jassen. Voor een stoere tot aan een geklede look, is de Ruit een van de populairste prints voor de aankomende seizoenen!

Baby Alpaca Wol

Baby Alpaca hebben we sinds 3 seizoenen in de collectie en wordt met open armen ontvangen. In onze “de voordelen van Baby Alpaca” -Blog kun je alle voordelen uitgebreid lezen. Maar om je toch nog een geheugen steuntje te geven ( en zodat je niet hoeft terug te zoeken), zet ik even kort alles op een rijtje:

  • Irriteert veel minder op de blote huid dan wol van andere dieren, hypoallergeen
  • Heeft een isolerende werking (30% warmer dan hetzelfde gewicht aan merino wol)
  • Is thermisch, dus zomer’s verkoelend en ’s winters lekker warm
  • Heeft een zijde glans
  • Is 4 keer minder “slijt-gevoelig” dan merino wol
  • Is sterker dan wol en pluist niet in de betere kwaliteiten
  • Bevat geen vet of olie en ruikt niet
  • Heeft volume maar springt terug wanneer erin gedrukt wordt
  • Bevat geen vocht en is bestand tegen zonnestraling (verkleurt niet)
  • Krimpt niet na het wassen
  • Kan vermengd worden met andere natuurlijke vezels
  • Kan gemakkelijk gekleurd worden in ieder gewenste kleur zonder de glans te verliezen
  • Is licht en heel zacht

Verzorging Baby Alpaca

  • Regelmatig buiten hangen bij mistig weer is erg goed voor alpaca omdat het zo fris en mooi blijft.
  • Wassen op een rustig wolprogramma, niet heter dan 30 graden en met een heel klein beetje zacht wasmiddel (niet meer dan een theelepeltje, maar lees vooral het wasvoorschrift).
  • Plat laten drogen.
  • Buiten het seizoen gewassen in een afgesloten zak bewaren tegen motten.

Colorblocking

Wie zegt dat rood, paars, blauw en groen niet samengaan? En waarom niet nog een tintje roze om het nog zoeter te maken? Kleuren mogen knallen en het liefst zodanig dat elk kledingstuk van je look een andere kleur heeft.

Janice staat voor kleurrijk, zowel prints als uni’s. In het samenstellen van je outfit geef je diepte aan je look door te spelen met kleur. Kleding van van een slechte dag een goede maken, en juist als je een baal dag hebt, doet een beetje kleur wonderen.

50 Shades of Purple

Paars heeft de naam van spannende kleur. Mystiek. Spiritueel. Eigenzinnig. En dit modeseizoen volkomen fashionable! Want je zult het prachtige paars deze winter nog vaak tegenkomen. Tussen alle internationale catwalktrends van de herfst- en winter 2020 was het violetspectrum één van de meest opvallende.

Combineren

Paars is mooi te combineren met kleuren als beige, oranje, camel, blauw, koper, zwart en rood. Wil je het wat knallende, combineer paars dan met lime groen. Draag bijvoorbeeld onze paarse zijden Bobby blouse onder het rode Luke blazertje voor een knallende look. Ga je voor een warme look, draag het paarse Luke blazertje met de bruine Milo coltrui op de koper Marlon rok. De koperkleurige Bobby blouse onder het paarse Luke blazertje en Curtis broek. Speel je het liever op safe? Trek dan je favoriete jeans uit de kast en draag ‘m met een paarse trui of blouse…

Mogelijkheden genoeg…en als je een paars mode dilemma hebt, neem dan gerust even contact met ons op en we zullen je helpen dit op te lossen.

 

Combineren

Wij combineren de ruit met sterke uni kleuren en rijke materialen. Wij houden van contrasten. Contrasten tussen kleuren en materialen, niet zo zeer in prints op elkaar. Bij ons vindt je een mooie zijden blouse onder een ruiten pak, dragen we een wollen trui op de geruiten broeken combineren we een zijden rok onder een geruiten blazer. Laat een key-piece op zich spreken en pleeg geen overdaad door veel eye-catchers op elkaar te dragen.

Wol wol wol

Wol is niet meer weg te denken uit het modebeeld. Sinds een aantal seizoenen is terug van weggeweest. Wollen truien en vesten horen in je kledingkast.
Wij hebben gekozen voor de mooiste Italiaanse wol kwaliteiten. Dit seizoen werken we met merino wol en baby alpaca. 2 wolsoorten die heel zacht, niet te warm en zelfs anti allergeen zijn.

Merino wol

Het schaap is het bekendst om zijn wol. Dankzij de vele huidplooien produceert één schaap wel vijf kilo wol per jaar. De wolmerino blinkt niet alleen uit in de hoge wolproductie, maar ook in de bijzondere kwaliteit van die wol. Per vierkante centimeter groeien bij een merino tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap. De wol heeft een zeer fijne structuur en is daarom zeer geschikt voor tal van toepassingen. Zo wordt hij gebruikt voor kleding, vesten en wollen truien omdat de stof niet kriebelt.

Historie

Van oorsprong komen de merino’s bij een kleine Berberstam uit Noord-Afrika (Marokko) vandaan. Aan de Moren is het succes van het merinosschaap te danken. Toen zij in Spanje heersten hebben zij de ‘Mesta’ opgericht, een soort gilde van schapenboeren die het fokken van schapen in goede banen moesten leiden.

De Spanjaarden kruisten deze met Spaanse schapen, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in het nu[(sinds) wanneer?] bekende schapenras. In de middeleeuwenwerd het merinosschaap als exclusief Spaans gezien en werd het cadeau gedaan aan hooggeplaatste gasten. (Wikipedia)

In 1519 namen Spaanse troepen de merinosschapen voor het eerst mee de landsgrenzen over. Vanaf die tijd werden steeds meer schapen geëxporteerd. Begin 19e eeuw werden door Lodewijk Napoleon en later door Willem I van Nederland Spaanse merino’s naar de Kempen gehaald om de wol van het lokale ras te verbeteren. Dit verklaart meteen waarom de wol van het Kempens schaap beter is dan deze van de andere heideschapen die verder in Nederland voorkomen.

Verzorging Merinowol

In tegenstelling tot kleding uit ‘normaal’ wol, zijn textielen uit merinowol extreem onderhoudsvriendelijk en door hun anti-bacteriële eigenschappen hoeven ze zelden gewassen te worden.

Bij wassen en opbergen moet u echter wel op de volgende punten letten:

  • Wasvoorschriften op het onderhoudslabel volgen.
  • Geen wasverzachter of bleekmiddel gebruiken.
  • Voor het wassen de klitteband- of ritssluiting sluiten indien aanwezig.
  • Merinowol niet in een droger drogen.
  • Niet strijken.
  • Liggend bewaren.

Combineren

Een wollen trui of vest kun je op alles combineren. Een heerlijke comfi look, maar toch vrouwelijk en luxe. Doordat wol een grovere structuur heeft, kun je dit mooi mixen op andere materialen. Hier een aantal styling tips:

  • De Aiden wollen col trui op de lange zijden Marlon rok.
  • De Langere Riley wollen V-hals op het korte metallic Jamie rokje en hoge laarzen.
  • Draag je wollen trui over een jurk en tailleer deze net even met een riem.
  • Draag een grove wollen trui op je destroyed boyfriend jeans, met hakken of sneakers en draag daar een oversized leren biker jack op.

Kijk daarnaast ook nog even of je lekkere knallende contrasterende kleuren op elkaar kunt gebruiken om nog net iets meer diepte in je look te creëren.

Heb je nog steeds styling tips nodig, stuur ons dan gerust even een berichtje via @janice.hq op Instagram.

Leer

In de jaren 80 kwam leer ineens uit het niets het mode beeld in en nam het een prominente plaats in. Alles was leer…leren rokken, leren pakken, wollen vesten met leer, denim met leer, leren jassen, broeken…alles leer leer leer. Ateliers vlogen als paddestoelen uit de grond en je kon op maat datgene maken wat je maar bedacht. Het kostte dan wel een vermogen, maar dan had je wat.

Sinds een aantal seizoenen is leer weer een come-back aan’t maken en wij werken er goed mee. We kiezen alleen maar het mooiste leer of suede, werken alleen met partners die een groen certificaat hebben en bedrijven die goed zijn voor hun personeel. Wij geloven in een duurzame aanpak. Je moet een uitgave maken voor een item waar je veel en lang plezier van hebt. Daarnaast zijn onze fabrikanten tegen overproductie en behandelen ze hun werknemers zoals ze zelf ook behandeld willen worden.

Luxe Leer Kwaliteiten

Ik heb mijn fabrikanten laten weten: “als je ook maar enigszins twijfelt, wil ik het niet eens zien!”. Aangezien de ouders van Andy jaren leerwinkels hebben gehad, weten we waar we op moeten letten. We werken met het zachtste lamsleer, het rijkste geit suède, heel mooi schaapsnappa en een musthave New Zeeland lamsleer kwaliteit. Puntgaaf, boterzacht, stretch en door en door geverfd.

Op dit moment scoren we erg goed met de Otis, een suède biker jack. Gemaakt van super zachte geitsuède en afgewerkt met een gouden stretch voering. Daarnaast hebben we een nieuwe stretch leren broek. Gemaakt van zachte schaapsnappa, volledig met stretch aan de binnenkant, Door de stretch bewerking blijft de broek zijn pasvorm en model behouden en komen er geen knieën in de broek.

Leer of leder is een materiaal gemaakt van dierenhuid van bijvoorbeeld lams, geiten, koeien of varkens. Luxueuzere leersoorten zijn afkomstig van bijvoorbeeld een hert, een lam of een kalf. Ook de huid van krokodillen en slangen wordt tot leer verwerkt, evenals sommige kraakbeenvissen (haaien en roggen). Sommige soorten leer zijn omstreden.

Onderhoud

  • Leren kleding nooit in een plastic zak bewaren.
  • Altijd op een kleerhanger hangen om de pasvorm te behouden.
  • Een leren kledingstuk is geen regenkleding en kan verkleuren in de zon.
  • Indien het kledingstuk toch nat is geworden, drogen bij kamertemperatuur, niet in de zon en niet bij de kachel of verwarming.
  • Opgedroogde regendruppels en andere lichte vlekjes met een fijne zachte borstel of leer sponsje of met droogschuim van lederzeep behandelen. Deze vlekjes verdwijnen ook vaak door het leer van het kledingstuk tegen elkaar te wrijven.
  • Na het nat worden en verwijderen van de opgedroogde regendruppels het kledingstuk opnieuw insprayen.
  • Vlekken nooit met bijtende oplosmiddelen behandelen, zoals benzine, aceton etc.
  • Stug geworden leer wordt weer soepel door het te behandelen met leder spray.
  • Suède kleding kan in het begin afgeven. De losse slijpstof deeltjes verdwijnen na verloop van tijd. Zij zijn ook te verwijderen met een suèdeborstel of met plastic Tesa plakband waarvan de lijm niet loslaat. De losse deeltjes blijven aan het plakband kleven.
  • Vette randen kunnen evenals lichte vlekken, voorzichtig worden verwijderd met een suède schuursteen (velours gum van Woly).
  • Uw kledingstukken alleen laten reinigen bij een goede leerreiniging specialist.
  • Evenals het leer van uw schoenen moet ook het leer van uw kledingstuk, afhankelijk van het type leer, op kundige wijze onderhouden worden. Eventueel iets bijkleuren met kleurcrème.

Een nieuwe leren dames jas of leren jas, broek of rok bestellen? Bekijk de nieuwste collecties online bij www.janice.nl

Colorblocking Purple

En wil je nu de colorblock trend combineren met de paarse trend? Draag dan onze Mitch Multi onze je outfit…alle kleuren zitten er in en je kunt het overal bij dragen.

Hope you got inspired,

Janice

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Volg ons ook op facebook, instagram en Linkedin.

X