JANICE kiest voor Viscose

7 februari 2020

Waarom viscose?

Als er dit seizoen wel iets duidelijk is geworden, dan is het wel dat we beter met onze aarde moeten omgaan! We willen nog langer op deze aarde rondlopen, en dat kunnen alleen wij ons zelf cadeau doen.

Sinds een aantal jaar werken wij duurzaam, sustainable omdat dat goed voelde. De overstap was een bewuste keuze. Wij kiezen niet alleen voor materialen die de snelle vervuilende mode industrie tegengaan omdat zo ook letterlijk “duurzaam” zijn, maar kiezen lokvoor de gecertificeerde partners die niet alleen zo werken, maar ook de juiste arbeidsvoorwaarden hebben voor hun werknemers…de mensen die onze mooie blouses en jurken maken! Goede werkomstandigheden, een goed salaris, pauzes en vakantie, net zozeer als wij daar van kunnen genieten, moet je dat ook een ander gunnen!

Daarnaast wordt het grootste deel van onze collectie geproduceerd in Europa, hierdoor kunnen we niet alleen de productie nog beter begeleiden, maar is het ook milieu vriendelijker omdat we de reistijd en het transport inkorten.

Viscose

Wat is viscose?

In het streven naar het maken van JANICE dames kleding die je niet alleen na 2 keer dragen al wilt vervangen, en die ook langer mee gaat dan 2 wasbeurten, zijn we onder andere gekomen bij viscose. Viscose is een natuurlijk product dat ademt en reguleert. De viscose kwaliteiten en varianten die we bij JANICE gebruiken wordt door alle dames omarmt. Voor de dames blouses gebruiken we een lichte viscose, waar je dan nog makkelijk een blazertje of wollen vest over heen kunt combineren. Voor de dames jurken gebruiken we een satijn viscose, bij deze kwaliteit heb je het gevoel dat de jurk een suède satijn laag heeft, zo zacht is deze viscose kwaliteit. Daarnaast hebben we ook een viscose elastine kwaliteit sinds dit seizoen die niet kreukt, meegeeft waar nodig en heerlijk zacht aanvoelt.

Eigenschappen van viscose kleding

Viscose kleding heeft een luxe uitstraling en voelt lekker zacht aan, vandaar dat het ook wel kunstzijde wordt genoemd. Viscose heeft een paar belangrijke eigenschappen die JANICE graag met je deelt:

 • Viscose is vocht absorberend;
 • Het is luchtig materiaal;
 • De kleding kreukt snel;
 • Krimpgevoelig;
 • Viscose is elastisch;
 • En het is een ademende stof.

Unieke prints die je nergens anders ziet

Doordat we onze stoffen “blanco” sourcen, kunnen we alle stoffen zelf laten verven en bedrukken met de prints die we zelf tekenen en ontwerpen. Zo kunnen we garanderen dat de hele collectie op elkaar is aangepast en met elkaar te combineren is. Daarnaast zul je onze eigen prints nooit ergens anders tegenkomen en items hebben die uniek zijn!

We houden van prints, van kleur en een eigenzinnigheid. Dit vullen we dan aan met hele mooie rijke uni’s om ze een samenhangend geheel te krijgen. Viscode kleding kan van een leuke dag, een goede maken, en van een slechte zelfs een goede…en aan dat geluk dragen wij graag een steentje bij!

Wat is jouw favoriete JANICE  item uit onze viscose collectie? laat het ons weten via een dm op Instagram en schrijf je in voor de Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ins&outs, new arrivals en aanbiedingen.

Let us entertain you…and dress you up for the party!

JANICE

Viscose kleding wassen, drogen en strijken TIPS

Kijk altijd voordat je viscose wast op het etiket om te zien hoe het gereinigd dient te worden. Viscose kleding is sterk, alleen erg gevoelig voor beschadiging als het nat is. Daarom is het van belang dat je de kleding zorgvuldig wast. JANICE heeft de belangrijkste tips voor je opgesomd:

 

 • Gebruik te allen tijde koud-lauw water.
  Was viscose rond de 30 graden, maximaal 40 graden. Zeker niet warmer. Hiermee voorkom je het krimpen van de stof.
 • Was viscose kleding met de hand
  Wij raden aan om viscose met de hand te wassen. Hiermee voorkom je de grootste beschadigingen. Belangrijk om te weten: Wring de stof niet uit na het wassen, hiermee ontstaan ontzettend veel kreukels. Pers het eruit in plaats van wringen.
 • Kies je voor de wasmachine?
  Gebruik ‘fijne wasprogramma’ of ‘wolwasprogramma’ met laag centrifugeren.
 • Aan een hanger drogen
  Haal het overige water eruit door het kledingstuk voorzichtig in een handdoek te rollen. Hang het op of leg het daarna ergens te drogen om kreukels te voorkomen.
 • Vermijd wassen met andere soorten stoffen.
  Was je viscose kleding met bijvoorbeeld een spijkerjas dan kan viscose ernstig beschadigen.
 • Viscose strijken

Zijn er toch kreukels zichtbaar? Dan kun je de viscose ook strijken bij voorkeur op de ‘zijde stand’.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Volg ons ook op facebook, instagram en Linkedin.

X