JANICE ONTWERPT ALLE PRINTS ZELF

27 februari 2020

EIGEN PRINTS

Ik hoor je denken “eigen ontwerp…ontwerpt JANICE zelf?”. Ik snap dat het heel vanzelf sprekend klinkt, maar het ontwerpen van eigen prints als merk is een bewuste keuze. Het is niet de makkelijkste keuze, maar het voelt wel als de beste.

Je kunt als merk heel makkelijk door allerlei fabrikanten en leveranciers alles kant en klaar aangeleverd krijgen. De stof gereed met print en kleuren variaties, je hoeft alleen maar door te geven hoeveel meter je wilt en klaar…maar voor ons is dat geen optie. Je ontwerpt of je ontwerpt niet, en die prints, dat is voor ons de basis, daar begint het!

JANICE staat bekend voor het gebruik van kleur en prints. Een kledingstuk of outfit kan van een slechte dag een goede maken en als een van onze prints daar een beetje bij kan helpen, dan stralen wij alleen nog maar meer.
In het begin van het ontwerp proces gaan we eerst moodboards maken, met ideeën en kleuren die ons aanspreken. Dan gaan we met het ontwerp team kijken wat voor thema’s we gaan uitwerken. Als we de thema’s weten, gaan we druk in de weer en werken we tientallen studies uit. Hup, alles van het moodboard af en de studies ophangen.  De volgende stap is dan weer, het selecteren van de definitieve prints en deze toevoegen aan de kleuren thema’s waar deze dan het beste in past.

DE OORSPRONG VAN DE EIGEN PRINTS

Het begon allemaal 10 jaar geleden, toen ik in een van mijn eerste collecties, een voering liet bedrukken voor alle dames jassen en blazers. Mijn passie voor het ontwerpen heeft mede te maken met het feit dat mijn moeder geen kleding kon vinden die bij haar paste, dus toen ik de mogelijkheid had om mijn voering zelf te maken, wilde ik terug gaan naar de basis, wat echt aan de “binnenkant” telt…mijn basis, mijn familie.
Ik had bij mijn moeder een doos gevonden met liefdes brieven van haar opa aan haar oma, samen met een hele stapel foto’s uit die tijd. Ik vond dit zo spectaculair dat ik deze heb laten inscannen en daar een print van heb gemaakt. Hoe dol was het voor mijn moeder om een mooi JANICE blazer aan te hebben met een voering vol memorabilia en herinneringen aan haar grootouders, als eerbetoon.

VAN BINNEN -NAAR BUITENKANT

Ieder seizoen ontwierp ik een voering die weer kenmerkend werd voor dat seizoen, een USP, iets wat gezien en herkend werd. Na ca 10 seizoenen ontwierp ik een sticker printals voering, een print die geïnspireerd was op een volgeplakt electriciteitsnet kastje, welk ik in Amsterdam had gespot. Toen deze print klaar was en de voering kant en klaar binnen kwam, zei mijn man :” Deze print is zo dol, daar moet je ook een viscose dames blouse en jurk van maken!” Ok, als ik heel eerlijk ben, was ik het niet meteen eens met dit idee, maar wat ben ik blij als nog akkoord te zijn gegaan met dit idee, want dit was de volgende doorbraak…de print werd een regel rechte hit! Nu nog zou iedereen zo weer een variant van de sticker print willen hebben, maar hierdoor hebben we ons als merk op de kaart kunnen zetten, als een modelabel dat zelf zijn eigen herkenbare prints ontwerpt…en wat voor een!

VISCOSE SELECTIE

De selectie prints eenmaal definitief, komt de volgende selectie, namelijk welke print we voor welke viscose kwaliteit gaan gebruiken. De keuze van de juiste print in de juiste stof is een heel proces. Welke viscose kwaliteit wordt een blouse, welke gebruiken we voor de jurken en wat is er goed voor een dames rok. Natuurlijk kun je ook nog verschillende soorten viscose gebruiken voor een jurk. Zo heb je een viscose crêpe die wat voller is en goed is voor een jurk, maar ook een viscose crêpe die goed is voor een luchtige dames blouse of rok.

Wij gebruiken voor onze viscose dames blouses een lichtere kwaliteit en voor de viscose dames jurken een iets vollere, zwaardere kwaliteit. Een blouse hoeft naar onze mening niet te dik te zijn, lekker luchtig omdat je dat dan ook makkelijk kunt dragen onder een vest of een blazer. De viscose dames jurken zijn dan iets luchtig en ademen door het gebruik van viscose, maar zijn niet doorzichtig.
De viscose kwaliteiten die we gebruiken reguleren temperatuur, zo zul je er niet overmatig in transpireren.

KLEURRIJKE DAMES KLEDING

Ik heb het als eens eerder gezegd “je kleding kan van een slechte dag een goede maken!”. Het gebruik van kleding kan je dag en eigen gevoel beïnvloeden. Als je een sollicitatie hebt, dan kies je voor een bepaalde outfit, als je een eerste date hebt kleed je je daarvoor gepast aan en als je een slechte dag hebt, kun je met het gebruik van de juiste kleding je emotie zo omturnen, dat je zomaar toch ineens met een glimlach op je gezicht gaat rondlopen.

Wij ontwerpen de JANICE collectie voor vrouwen die van het leven houden, maar het regelmatig met een knipoog nemen. Voor dames die sterk in hun schoenen staan en gezien willen en mogen worden. Ze wil zich onderscheiden van de massa en gaat voor kwaliteit ipv kwantiteit.

KEY-PIECE PRINT

Je kunt met een keypiece je outfit nou net die kick geven. Als iemand een keypiece aan heeft, dan is dat hetgeen waar je ook nou net als eerste op valt en dan zie je pas de rest van de outfit. Als het goed gedaan wordt, geeft het keypiece je een krachtig gevoel en misschien nog wel een twinkeling in je ogen.
Zo hebben we ieder seizoen een key-piece print in de collectie, dit seizoen is dat de Eclectic Print. Hier naast zie je de Dylan Eclectic, een kleurrijke dames blouse gemaakt van de fijnste viscose die we hebben laten bedrukken met onze eigen ontworpen print. Combineer de blouse op een jeans, wit, blauw of grijs en een paar sneakers met een leren biker jack of een spijker jack en je bent de ster van de dag!

 

ANIMAL PRINTS

Als er iets niet uit het mode beeld weg te denken is, dan zijn het wel dieren prints. De luipaard -en Zebra prints voeren dit seizoen de boven toon. In de JANICE collectie hebben we ook ook een zebra -en leopard print. Zwart wit is altijd goed en de blauwe leopard versie die we hebben oogt lekker fris.

Wij hopen dat jullie de moeite van ons waarderen, niet alleen de uitleg, maar ook de intense opbouw van de hele collectie.

Liefs
JANICE

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes?

Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Volg ons ook op facebook, instagram en Linkedin.

X