Duurzaam en sustainable collectie|persoonlijke styling & maat advies*|Gratis verzenden vanaf €100

Baby alpaca wol online

De volledige baby alpaca wol kledingcollectie van Janice is hier online te vinden. Bij Janice vind je alpaca kleding zoals heerlijk warme alpaca truien. Wollen truien en vesten zijn weer een musthave voor je garderobe. Janice heeft anti allergie wollen truien en vesten in de webshop te koop. Onze dames truien en vesten zijn van baby alpaca en merino wol in rijke uni kleuren en kleurrijke varianten.

Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren
Filter
Maat
Kleur
Materiaal
Sorteren

Kenmerken Baby Alpaca

  • anti-allergeen wol
  • licht gewicht
  • koel in de zomer
  • warm in de winter
  • licht elastisch

Alpaca behoort tot de meest luxe wolsoorten die er bestaan en is te vergelijken met mohair en cashmere.  Het is een zeer fijne, dierlijke vezel van de extreem zachte dunne haren van de alpaca. De alpaca is familie van de lama en komt voor in het Andesgbergte. Het alpaca dat wij gebruiken komt rechtstreeks uit Peru. Alpaca is een zachte, gladde maar ook stérke vezel. De alpaca haren zijn niet prikkelend en zacht voor de huid. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is baby alpaca niet afkomstig van baby alpaca’s maar verwijst deze aanduiding juist naar de fijnheid van het garen. Baby alpaca is dan ook de op één na meest luxe alpaca soort. Alpaca haren zijn zo prettig om te dragen omdat het anti-allergeen is.

Hoe verzorg je baby alpaca wol

Probeer alpaca zo min mogelijk te wassen. Hang in plaats daarvan de kleding na het dragen uit om te luchten. Wanneer je een wollen kledingstuk in de douche hangt wordt het gestoomd. Vermijd direct zonlicht en bewaar wollen kleding liggend in kast of lade. Door beweging en wrijving komen de losliggende haartjes omhoog en vormen kleine bolletjes, dit noemen we pilling. Vaak gebeurt dit bij blends omdat het sterkere garen ‘wint’ en het slappere garen erom heen rolt, dit hoort bij het karakter van alpaca en kan met een Anti-Pilling apparaat worden behandeld.

Opbergen van alpaca wol

Bewaar alpaca kleding in een lade of leg het gevouwen in de kast. Als je bezorgd bent over motten, raden wij aan om patchouli- of lavendelolie in de opbergruimte te gebruiken. Hang alpaca kleding nooit aan een hanger; dan verliest het zijn vorm.

Handwas

Was het artikel in lauwwarm water van maximaal 30°C. Bij de eerste wasbeurt komen de losliggende haartjes los, dit gebeurt omdat de alpaca haar een lange vezel is en is compleet normaal. Door het voorzichtig te behandelen en de wasinstructies nauwkeurig te volgen, voorkom je schade, krimp en verlies van zachtheid. Doe eerst de juiste hoeveelheid wolwasmiddel in het water en leg daarna het kledingstuk erin, pas op dat je niet teveel wasmiddel bijvoegt, dit kan ervoor zorgen dat het alpaca gaat vilten. Beweeg de kleding voorzichtig en vermijd kneden, wringen en wrijven. Spoel de kleding uit in lauwwarm water van 30°C. Gebruik hiervoor nooit koud water; daardoor kan de wol krimpen.

Machinewas

Gebruik een waszak om te beschermen tegen vilten. Stel de machine in op een wol- of fijnwasprogramma. Alpaca mag ongeveer een minuut lang op een laag toerental (400) worden gecentrifugeerd om uitrekken en slijten te voorkomen. De trommel mag niet schudden of draaien. Stel het centrifugeren apart in en stop het programma handmatig na een minuut.

Drogen van Alpaca Wol

Droog alpaca nooit in een droogtrommel. Druk voorzichtig het water uit het gewassen kledingstuk zonder te wringen. Trek het nog natte kledingstuk voorzichtig in model zodat het zijn originele vorm behoudt en leg het te drogen in een handdoek. Het is van groot belang het kledingstuk liggend te laten drogen zodat het niet gaan uithangen en zijn vorm verliest.

Strijken van alpaca

Het strijken van alpaca is niet aan te raden. Kreukels verdwijnen vanzelf met het dragen van de kleding. Hardnekkige vouwen kunnen weggehaald worden met stoom. Hang het kledingstuk in de badkamer; door de stoom van warm water verdwijnen de kreukels.

Vlekken uit alpaca verwijderen

Haal de vlek zo snel mogelijk weg zonder te wrijven. Met een zachte vlekkenverwijderaar, speciaal bedoeld voor wol.

Baby alpaca wol dragen

Baby alpaca wol behoort tot een van de zachtste en duurste wol-soorten ter wereld. Alpaca wol is dan ook een populaire stof in de kledingindustrie. Het is zacht, warm, licht en geeft minder kans op huidirritatie. Daarom heeft baby alpacawol een hoog draagcomfort. De baby alpaca’s worden met respect en liefde voor het dier geschoren. Alpacawol houdt ons in de winter warm en in de zomers koel. 

Baby alpaca wol is een superzacht garen

De fijne vezel bevat microscopische luchtzakken waardoor het garen erg licht is, terwijl Babyalpaca 5 keer warmer is dan gewone wol. Babyalpaca wol is niet ‘krassend’ omdat het garen geen lanoline bevat en de vezelstructuur glad is. BabyAlpaca-vezels zijn sterk en elastisch. Een luxe garen en zo heerlijk zacht.

Duurzaamheid

Janice staat voor duurzaamheid en werkt alleen sustainable. Zo werken we niet alleen met duurzame kwalitatieve kwaliteiten, maar zoeken we ook fabrikanten uit die “groen” werken. Ook kiezen we alleen voor de mooiste viscose kwaliteiten, gebruiken we alleen het zachtste wol, het rijkste stretch zijde, temperatuur regulerende cupro, het fijnste leer en katoen.

Wat wij maken draait om kwaliteit. Dat vind je terug in materialen, afwerking, vakmanschap en originaliteit van onze collectie. Bij ons tref je geen kleding aan, maar fascinatie en adoratie voor de vrouw verbeeld door vakmanschap. Wij hebben een obsessie met details. Alles moet perfect. Tot in de puntjes.
Die ongekende aandacht voor details zie je niet alleen terug in de creaties van Janice, maar voel je ook in alles daaromheen.

Wij geloven dat in alles wat je doet, plezier voorop moet staan. Het moet voelbaar zijn, ervan afspatten. Het leven is een feestje – en wij zorgen voor de sparkles, fun en versiering.

Wil je meer op de hoogte blijven van onze collectie, krijg dan inspiratie op Pinterest, laat je vermaken op Instagram of Facebook, of blijf van ons bedrijf op de hoogte via LinkedIn

Bekijk ook eens ons aanbod van felle kleurrijke kleding zoals onze prachte kleurrijke jurken zoals bijvoorbeeld onze viscose rainbow jurk.

Shop je baby alpaca wollen truien en vesten op Janice.nl